Taxus

Vergroen je leven met deze sterke, makkelijke en mooie taxushaag. De taxus wordt ook wel venijnboom genoemd en zal ook zeker veel venijn van buren opleveren. Met een wintergroene taxushaag maak je van jouw tuin immers een prachtig groen plaatje, het gehele jaar lang. Je kunt nu ook online haagplanten als de taxus bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl.

Of ga direct naar: Laurieren | KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar HagenLiguster | Meidoorn | ConiferenGrond en bodem

Toon filter Verberg filter
1 - 3 van 3 producten

Richt jouw tuin groen in met de taxus

Geef jouw tuin een groene impuls met deze populaire taxus. Zet de haag op de erfafscheiding of gebruik de taxus als een gezellig laag sierhaagje. Door zijn donkergroene kleur is het de perfecte backdrop voor allerlei andere beplanting. Het is geen snelle groeier, dus wat geduld is gewenst. Je krijgt er echter heel veel voor terug: met zijn bijzondere naalden en herfstige rode besjes mag deze haagplant gezien worden. De plant is giftig voor mensen, maar vogels zijn er wel dol op. De taxus is zo’n haagplant die je tuin in één klap van een natuurlijke en levendige look kan voorzien. Het is ook een zeer sterke haagplant die weinig gevoelig is voor ziektes.

Taxus kopen | bijSTOX

Kenmerken van de taxus

De taxus is er in vele soorten en maten, maar de meest bekende en de meest ‘gewone’ taxus is de baccata. Deze plant is zeer geschikt als haag, waar andere taxus soorten, zoals de Media, beter als struik kunnen dienen. De oerplant is zeer geliefd vanwege zijn positieve eigenschappen:

  • hij blijft het gehele jaar groen;
  • kan tegen vorst;
  • is sterk;
  • wordt oud;
  • heeft weinig onderhoud nodig;
  • is een beauty om naar te kijken.

Buxusvervangers
 

Taxus planten

Wanneer de plant net in de grond is gezet, zal hij iets meer van zijn eigenaar verlangen. Een beetje meer water is voldoende. Verder houdt de plant van een standplaats waar de bodem vochtdoorlatend is en hij geen natte voeten krijgt. Als de plant eenmaal gesetteld is, zal deze niet kapot te krijgen zijn. Of de haagplant nu in de zon of schaduw staat, het maakt de taxus weinig uit. Een taxus is daarnaast, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een buxus, niet gevoelig voor ziektes. De plant kan daardoor erg oud worden.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de haag uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

Taxus snoeien

Gek op vormsnoei? De taxus is door zijn compacte en langzame groei erg geschikt om zich in allerlei bijzondere vormen te laten snoeien. Heel vaak hoeft de taxus echter niet te worden gesnoeid, houd het bij maximaal twee keer per jaar. Mei en september zijn goede momenten om de snoeischaar erbij te pakken. Iets te radicaal gesnoeid? De taxus kan wel wat hebben!

VormsnoeiTaxus kopen

Kriebelen jouw groene vingers? Ga dan voor een taxushaag! Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de taxus ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.