Vaste planten

Met vaste planten geniet je het hele jaar door van een groene, geurende en kleurrijke tuin. En niet alleen dit jaar, maar ook volgend jaar heb je plezier van deze krachtpatsers. Ze worden immers niet voor niks ‘vaste planten’ genoemd. Ze kunnen meerdere malen bloeien en leven in de regel minimaal twee jaar. Ontdek op deze pagina ons brede assortiment vaste planten, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Gegarandeerde kwaliteit dus! Ontdek en bestel nu de vaste planten online bijSTOX.

Of ga direct naar: Bodembedekkers | Vlinderlokkers | Zomerbloeiers | Geurende vaste planten | Kruiden.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
  • Meer
  • Meer
  • Meer

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 137 producten

Voor iedere tuin een stel vaste planten

Vaste planten zijn misschien wel de meest populaire tuinplanten van ons tuincentrum. De categorie is immers erg omvangrijk, waardoor er altijd wel een plant is die bij jouw tuinwensen past. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om je plant na een korte winterslaap weer op te zien komen. In het voorjaar of aan het begin van de zomer verrassen ze je namelijk opnieuw met nóg mooiere en sterkere bloemen. Je hebt er jaren plezier van! Kenmerkend zijn de talrijke en kleurrijke bloeiwijzen die jaar na jaar de show stelen. Geef ze dan ook een mooi plekje in de border of laat een aantal vaste planten stralen in een stel bloempotten.

Duurzaam voordeel: door onze betegelde tuinen kan het regenwater maar lastig de bodem bereiken. Daardoor leggen we veel druk op het riool. Reden alom om aan de slag te gaan met vaste planten! Deze zorgen namelijk voor een goede afvoer van het hemelwater.

Vaste planten kopen | bijSTOX

Vaste planten verzorgen

Vaste planten kennen verschillende verschijningsvormen. Zo zijn er stoere rotsplanten, geurende vlinderlokkers, zonnebadende bloeiers en kruidige schaduwplanten. We hebben deze categorie daarom opgedeeld in een aantal subonderwerpen die de zoektocht naar dé perfecte vaste plant een stuk makkelijker maakt. Je zult begrijpen dat het erg lastig is om een algemene waarheid over de verzorging van deze tuintoppers te verkondigen. Wel kan gezegd worden dat de meeste vaste planten van een flink slokje water houden, zeker in de warmere maanden van het jaar.

Tuintips voor vaste plantenVaste planten snoeien

De meeste vaste planten hebben daarnaast op zijn tijd een snoeibeurt nodig. Doe dit onder andere wanneer de bloemen zijn uitgebloeid. Misschien volgt er wel een tweede bloei in de wintermaanden. Als de plant bovengronds in de ruststand gaat, is het goed om afgestorven delen aan de plant te laten zitten. Zie het als een soort beschermlaag tegen de kou. Zo vlak tegen het begin van het voorjaar kan je deze dode takken verwijderen en genieten van een nieuwe bloei.

Wintergroene vaste planten

Ons brede assortiment vaste planten is op te delen in wintergroene en bladverliezende varianten. De termen geven het al weg: sommige vaste planten raken in het najaar hun blad kwijt om het jaar erop weer volop te kunnen shinen. Er bestaan ook bladhoudende of groenblijvende vaste planten. Zij behouden hun blad tijdens de wintermaanden en zorgen voor dat sprankeltje groen wanneer andere planten er maar ongezellig kaal uitzien. Sommige planten kunnen zelfs nog prachtig bloeien in de koudste periode van het jaar. Bekende wintergroene soorten zijn onder andere:

  • Glansmispel
  • Laurierkers
  • Toscaanse Jasmijn
  • Hedera

Wist je dat… bloeiende vaste planten een voedselbron zijn voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten? Zeker de winterharde planten zijn voor deze tuindieren een ware traktatie!

Winterbescherming voor jouw tuinplanten
 

Vaste planten kopen bijSTOX

Zin om aan de slag te gaan in de tuin, op het balkon of het terras? bijSTOX vind je een groot assortiment vaste planten waarmee je jouw buitenplek in een prachtig groen jasje kunt steken. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek ons online aanbod voor vaste planten, maar ook voor andere tuinplanten en kamerplanten.