Mediterrane planten

Haal een beetje van de Méditerranée naar jouw achtertuin met onze selectie mediterrane planten. Citrusplanten, olijven, palmen, oleander, vijgen en de bougainville… Je krijgt toch spontaan zin in een zonnige vakantie bij het lezen van deze plantnamen? In deze categorie vind je tuinplanten met een exotisch of tropisch uiterlijk die het met een beetje liefde en aandacht hartstikke goed doen in ons Hollandse klimaat. Bestel hier jouw favoriete mediterrane tuinplant online. Onze planten komen direct van de kweker en worden bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Gegarandeerde kwaliteit dus! 

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer

Stamdikte

 - 
Wis selectie

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Op vakantie in eigen tuin

Het zonnetje, de rust en de prachtig kleurende en heerlijk geurende bloemen van de landen rondom de Middellandse zee zijn niet voor niks zo populair. Bij het idee dat je binnenkort een land als Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland gaat bezoeken, krijg je toch spontaan kriebels in je buik? Je hoeft echter niet meteen een vliegticket te kopen om van deze fijne sfeer te genieten. Ook in jouw achtertuin, op je terras of het balkon kan je deze vakantiesfeer creëren. Maak van jouw buitenplek een waar vakantieoord met een aantal mediterrane planten.

Maak van de tuin een vakantieparadijsFavoriete mediterrane planten

Onze inheemse beplanting is veelzijdig, maar de planten in de gebieden rondom de Middellandse zee zijn misschien nog veel verrassender. Ze zijn er in vele soorten en maten; van bloeiende beauty’s met heerlijke geuren tot winterharde kuipplanten met een karakteristieke stam. Voor dat echte mediterrane sfeertje is het een goed idee om verschillende planten met elkaar te combineren. Zo krijgt de gehele tuin dat nonchalante en no-nonsense gevoel. Wat dacht je van een klimmende Passiflora (passiebloem) bij de pergola, een welbekende Olea europea (olijfboom) in een opvallende pot en een aantal Italiaanse cypressen op een charmant rijtje? Mix and match erop los voor dat echte vakantiegevoel. Er zijn natuurlijk veel meer mediterrane planten die jouw tuin kunnen verrijken. Denk ook eens aan de volgende planten:

  • Lavendel (Lavendula angustifolia)
  • Palmlelie (Yucca)
  • Vijgenboom (Ficus carica)
  • Afrikaanse lelie (Agapanthus africanus)
  • Waaierpalm (Trachycarpus fortunei)
  • Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides)

Top 10 geurende tuinplantenMediterrane beplanting kopen | bijSTOX

Verzorgen van mediterrane en exotische planten

Zoals eerder beschreven komen mediterrane planten voor in allerlei hoedanigheden. Er is dus niet één regel op het gebied van verzorging. Check altijd de bijgeleverde beschrijving van de plant. Over het algemeen kan wel worden gesteld dat de meeste planten dol zijn op een zonnetje op hun bolletje. Omdat ze immers gewend zijn aan een ietwat warmer klimaat, willen de meeste mediterrane planten op een lekker beschut en zonnig plekje worden gezet. Dat kan in de volle grond van een border, maar een leuke bloempot zorgt natuurlijk ook voor een prachtig plaatje. Ook een slokje water vinden ze heerlijk, zeker in de zomerdagen. En nee, geen zorgen: ze kunnen vaak met een klein beetje hulp onze Nederlandse winters prima overleven. Onze medewerkers adviseren je graag over het warmhouden van bepaalde halfwinterharde planten tijdens de vorstperiode. We verkopen daarnaast speciale potgrond voor mediterrane planten. Deze grond is onder meer extra luchtig.

Mediterrane beplanting kopen bijSTOX

Zin om je groene vingers aan het werk te zetten, maar ben je nog niet zeker welke mediterrane plant het beste bij jouw tuin past? De medewerkers van bijSTOX matchen je graag aan dé plant waarmee je je op een heerlijk vakantie-eiland waant. Ontdek nu ons online aanbod. Voor exotisch, tropisch en mediterraan ogende planten, maar ook voor andere tuinplanten en kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres.