Patrijsbes

De patrijsbes is een winterharde en wintergroene bloeier waarmee je je tuin direct een natuurlijke en levendige uitstraling geeft. Hij groeit niet snel, waardoor je dus ook minder vaak hoeft te snoeien. Hoe makkelijk! Nog zoiets makkelijks: je kunt de patrijsbes nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl.

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met de patrijsbes

Dit kruipende plantje kan ook jouw tuin omtoveren tot een groen paradijsje. De Mitchella repens, zoals de Latijnse naam luidt, heeft in het late voorjaar witte bloemen. Vanaf mei tot ongeveer juli kun je genieten van de prachtige bloemenpracht, die ook nog eens heerlijk ruikt. In de herfst volgen rode besjes. Dat is niet alleen leuk voor jou, maar ook voor de vogels. Omdat de tuinplant groenblijvend is, heb je het gehele jaar een mooi en levendig uitzicht. Door zijn kruipende groeiwijze, ‘repens’ betekent immers ‘kruipen’, weet de plant goed zijn weg te vinden in alle voegen en hoeken. Het is daarom dat de patrijsbes goed geschikt is voor een rotstuin. Van oorsprong is de Mitchella repens een bosplant.

Bodembedekker planten
 

Kenmerken van de patrijsbes

De decoratieve tuinplant vraagt om wat geduld, maar dan krijg je er ook wel wat voor terug. De gekleurde nerven in de blaadjes is één van zijn meest herkenbare eigenschappen. De Mitchella repens is niet alleen als bodembedekker geschikt, maar ook op het terras of balkon is het een fijne toevoeging. Ga voor een kleurrijk geheel door de patrijsbes te combineren met vroegbloeiende vaste planten.

Leuk feitje: de besjes van de patrijsbes zijn eetbaar. Ze worden in de homeopathie gebruikt tegen vaginale infecties en kunnen de zaadproductie van mannen bevorderen.

Patrijsbes kopen | bijSTOX

Patrijsbes planten

Omdat de patrijsbes van origine een bosplant is, staat deze in jouw tuin het liefst op een beschaduwde of schaduwrijke plek. Een waterdoorlatende, lichtzure of humusrijke bodem is favoriet. Omdat de Mitchella repens potgekweekt is, kan deze het gehele jaar aangeplant worden. Vermijd uiteraard de periodes van vorst. Geef de plant in het begin goed water, zodat deze flink kan wortelen. Om het beste uit de patrijsbes te halen, is het goed om deze twee keer per jaar te bemesten.

Patrijsbes snoeien

Omdat het een relatief langzame groeier is, is snoeien geen must. Het zou dan puur gaan om het binnen de perken houden van de patrijsbes. Omdat na de bloei de bessen tevoorschijn komen, hoeven uitgebloeide bloemen niet weggesnoeid te worden.

Patrijsbes en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

De patrijsbes is een makkelijke bodembedekker waar je het gehele jaar plezier van hebt. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de patrijsbes ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.