Kruipend Zenegroen

Tover de tuin om tot een groen én paars paradijsje met het bodembedekkende kruipend zenegroen. Deze winterharde en half groenblijvende vaste plant trekt in jouw tuin direct de aandacht: de mooie paarsblauw bloeiende bodembedekker is laagblijvend en de bloemen vormen een nectarbron voor insecten. Je kunt het kruipend zenegroen nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Maagdenpalm | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met kruipend zenegroen

Hoe meer groen in de tuin, hoe beter. Mensen denken vaak dat een tuin met veel tegels en hout minder onderhoud vraagt, maar niks is minder waar. Wat dacht je van al die groene aanslag of het onkruid dat tussen de voegen doorkomt? Een tuin met een groen uiterlijk mag juist weelderig groeien en behoeft weinig aandacht van de eigenaar. Zo houdt een bodembedekker als het kruipend zenegroen het onkruid tegen. Je draagt tevens een steentje bij aan een duurzame toekomst. Het kruipend zenegroen, ook wel bekend als Ajuga Reptans, is een tuinplant die met zijn kruipende wortelstokken binnen de kortste keren een grote oppervlakte heeft gevuld: ideaal dus om de tuin snel van een groene look te voorzien. De plant wordt maximaal 10 centimeter hoog.

Kenmerken van het kruipend zenegroen

De plant, familie van de Lamiaceae, is er in verschillende soorten, als de Alba, Rosea en Black Scallop. De Atropurpurea is echter de bekendste. De bladkleur maakt de Ajuga reptans ‘Atropurpurea’ tot een opvallende verschijning. Met zijn paarse gloed kan hij elke tuin naar een spannender niveau tillen, zeker wanneer in de bloeiperiode ook de opgaande paars-blauwe bloemen tevoorschijn komen. In deze periode, zo vanaf eind april tot begin juli, kan je genieten van een heerlijke geur en trekt de plant veel inheems wildlife aan: bijen en vlinders zijn vaste klanten van het kruipend zenegroen. De paarse uitstraling behoudt hij de hele winter, waardoor er altijd wel iets moois is om te zien. Door zijn kruipende wortelstokken, zijn naam gaf het al een beetje prijs, krijg je vrij rap een dicht tapijtje, zelfs op een helling of in een rotstuin.

Meer rotsplantenAjuga reptans planten

De hoeveelheid zon die de plant krijgt, kan invloed hebben op de kleur van het blad. Hoe meer zon, hoe paarser het blad wordt. Iets meer schaduw zorgt voor een wat groenere look. Een plek in de zon of halfschaduw vindt de plant dan ook het lekkerst. Ook heeft ‘ie het liefst dat de wortels hun gang gaan in een voedselrijke en waterdoorlatende bodem. Het is de perfecte plant om te combineren met andere vaste planten, bijvoorbeeld met soorten die voor een groene backdrop zorgen.

Kruipend zenegroen kopen | bijSTOX

Kruipend zenegroen snoeien

Zeker in de eerste periode na aanplanten, kan je de tuinplant redelijk met rust laten. Het is vooral belangrijk dat de plant genoeg water krijgt en niet uitdroogt. De laagblijvende bodembedekker kan gesnoeid worden wanneer je deze wilt inperken, maar in principe is dit niet per se nodig. Áls je snoeit, kan je dat het beste aan het begin van de lente doen. De plant kan snoei prima verdragen. Mocht er in het tapijt een gat vallen, dan kan er eenvoudig een nieuw plantje tussen worden gezet.

Kruipend zenegroen en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Wil je ook zo’n groen of zelfs paars tapijt? Kleur de tuin met het kruipend zenegroen. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast deze plant ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.