Klimop

Op zoek naar een snelgroeiende bodembedekker? Klimop of Hedera is uitermate populair en dat is niet zonder reden. Deze winterharde én wintergroene plant, ook wel bekend als English ivy, komt voor in meerdere gedaantes. Zo ken je ‘m misschien als haag- of klimplant, maar er zijn ook laagblijvende soorten die kruipend binnen no-time voor een groen tapijt zorgen. Je kunt de klimop nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl.

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Maagdenpalm | Leliegras | Kardinaalshoed | Kruiptijm.

Toon filter Verberg filter

Filter

1 - 4 van 4 producten

Richt jouw tuin groen in met klimop

Door je tuin in te richten met veel tuinplanten en bodembedekkers als de klimop, ben je voorbereid op een groene toekomst. Door voor een bodembedekker te kiezen weer je ten eerste het onkruid en zorg je er ten tweede voor dat regenwater makkelijk in de grond kan trekken. De twee meest populaire soorten zijn de Hedera helix en de Hedera hibernica. Het verschil zit ‘m onder andere in de afkomst: De Hedera helix groeit in west- en midden-Europa in het wild, terwijl de Hedera hibernica bekend staat als Atlantische klimop en veelal groeit langs de Atlantische kusten van onder andere Schotland en Ierland. Andere bekende soorten zijn de woerner, white ripple en yellow ripple. Bij die twee laatste soorten spreken de kenmerkende eigenschappen voor zich: een witte of gele rimpeling siert het blad.

Hedera als haagplant
 

Kenmerken van hedera

De klimop vraagt weinig van je, maar geeft door zijn bijzondere groene uitstraling behoorlijk wat terug. Klimop is er in vele soorten en maten. Zo is ‘ie dus geschikt als haagplant, maar ook als kamerplant en dus als bodembedekker. Eén ding hebben ze gemeen: ze groeien als een malle! Hij heeft binnen de kortste keren een groot plantvak gevuld met prachtig groene bladeren. Wat de plant ook zo populair maakt is de najaarsbloei. Omdat klimop pas tussen september en december bloeit is er voor nog actieve insecten op dat moment nog volop nectar. Dat wordt dus een mooi en levendig tafereeltje in de tuin.

Hedera kopen | bijSTOX

Klimop planten

De klimop kan qua standplaats heel wat aan. Zon of schaduw, het maakt de Hedera niet uit. Ook aan de bodem stelt de hedera geen eisen. Je kunt jouw klimop ook eigenlijk het gehele jaar door planten. Het voorjaar is echter de meest ideale periode om de klimop aan te planten. In het begin heeft deze bodembedekker nog veel water nodig en omdat ons voorjaar relatief nat is, kan de plant dan meteen beginnen met groeien. In de zomer groeit de Hedera vaak het snelst omdat zowel de nacht- en dagtemperatuur op zijn hoogst zijn. Geef ‘m wel genoeg water. Zelfs in de laatste en eerste weken van het jaar kan een Hedera planten prima. Periode van vorst moeten logischerwijs worden gemeden.

Hedera snoeien

Een klimop snoeien is in principe een makkelijk karweitje. In het voorjaar kan de bodembedekker, wanneer dit nodig wordt geacht, flink worden teruggesnoeid. Misschien lijkt de klimop na de snoei een beetje kaal, maar omdat het groeiseizoen snel intreedt, zal ‘ie snel weer groen, vol en dicht zijn. Je kunt met name jonge planten in principe meerdere keren per jaar snoeien wanneer je dit nodig vindt, maar doe dit bij voorkeur niet op wat koudere dagen.

Klimop en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Ook zo’n zin om je tuin te vergroenen? Dan is het tijd om klimop of Hedera te kopen. Je hebt er haast geen omkijken naar en maakt binnen no-time van je tuin een groene oase. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de klimop ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.