Grootbloemig Kuikenkruid

Op zoek naar een bijzondere bodembedekker? Denk eens aan het grootbloemig kuikenkruid. Niet alleen de naam is bijzonder, maar ook de grote lila bloemetjes maken de bodembedekker dé blikvanger van jouw tuin. De winterharde Gypsophila cerastioides, de even bijzondere Latijnse naam van het kruid, geeft de tuin in één klap een kleurrijke oppepper. Je kunt het grootbloemig kuikenkruid nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Maagdenpalm | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met grootbloemig kuikenkruid

Minder tegels en meer groen: zo dragen we allemaal een steentje bij aan een duurzame toekomst. Met het grootbloemig kuikenkruid vergroen je binnen no-time jouw voor- of achtertuin. De tuinplant groeit snel in de breedte en heeft dus binnen de kortste keren een grote oppervlakte gevuld: ideaal dus om de tuin snel van een groene look te voorzien. Ook als borderplant schittert deze plant in jouw tuin. Met zijn wit-lila kussentjes die vanaf mei tevoorschijn komen heb je in het voorjaar een prachtig uitzicht. De Gypsophila cerastioides wordt maximaal 10 centimeter hoog

Hoe bodembedekkers aanplanten?
 

Kenmerken van het grootbloemig kuikenkruid

Grootbloemig kuikenkruid wordt in de volksmond ook wel gipskruid genoemd. Net als de gele muurpeper is deze plant perfect voor een zogenaamde rotstuin. Hij doet het namelijk het beste op een zonnige plek en vindt droogte dikke prima. Door zijn witte bloemen met paarse aderen steekt de plant mooi af tegen andere beplanting. Het is dus de ideale bodembedekker om te combineren met andere vaste tuinplanten. Je herkent de plant misschien ook als kruid in je droogbloemenboeket.

Grootbloemig kuikenkruid kopen | bijSTOX

Gypsophila cerastioides planten

Het kruid is niet de meest gemakkelijke. Hij stelt een aantal eisen aan de bodem en standplaats, maar geeft in ruil voor de juiste verzorging ook heel wat terug. Hij houdt niet van een winderige plek, maar is juist wel dol op zon. Halfschaduw kan nog net, maar het is in principe geen schaduwplant. Hij gedijt het beste op een voedselrijke, kalkhoudende, zanderige en waterdoorlatende grond.

Grootbloemig kuikenkruid snoeien

Het laagblijvende kruid kan gesnoeid worden wanneer je ziet dat er wat takjes en bladeren aan het verdorren zijn. De plant kan snoei prima verdragen en dus is het niet erg om een heel blad met stengel en al van de plant af te snoeien. Knip het oude loof net voor het voorjaar af, zo rond maart of april.

Grootbloemig kuikenkruid en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Wil je ook zo’n groen tapijt? Fleur de tuin op met de Gypsophila cerastioides. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast dit gipskruid ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.