Fruitbomen

Maak van jouw tuin een heerlijk plekje met onze fruitbomen. Daar pluk je pas de vruchten van! Daarnaast hebben fruitbomen vaak een prachtige bloei in het voorjaar en een decoratief uiterlijk. Eten uit eigen tuin is niet alleen lekker duurzaam, maar ook gewoon een stuk lekkerder! Ontdek op deze pagina ons assortiment fruitplanten en fruitbomen. De planten komen direct van de kweker en worden bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Gegarandeerde kwaliteit dus! Ontdek en bestel nu de fruitboompjes online bijSTOX.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 27 producten

De lekkerste tuin met een aantal fruitbomen

Je kunt geen appels met peren vergelijken, maar voor alle fruitbomen geldt dat het heuse aanwinsten zijn voor je tuin. Het duurt vaak even voordat de planten tot grote bomen zijn uitgegroeid, maar in de tussentijd kan je alsnog genieten van alle sappige vruchten die de planten voorbrengen. Ook mag de prachtige bloesem niet worden vergeten. Omdat de meeste fruitbomen winterhard zijn, kan je je keer op keer laten verrassen door een heerlijke oogst. Hoe ouder de boom wordt, hoe karakteristieker het uiterlijk zal zijn. Alle reden om een heerlijke fruitboom in huis te halen. Ga je voor een bosbes, druif, appel of kers? Wat jij het lekkerste vindt!

Tuintips voor fruitbomenDuurzaam en leerzaam

Door het eten van fruit uit eigen tuin draag je meteen een steentje bij aan duurzamere wereld. Het scheelt je immers een ritje naar de supermarkt waar dat in plastic verpakte fruit op je ligt te wachten. In die zin past het planten van een fruitboom perfect in de trend om een moestuin, kruidentuin of groentetuin te starten. Daarnaast is het een leuke manier om de kinderen over de natuur te leren. Ze vinden het prachtig om te ontdekken waar die vruchten nu eigenlijk vandaan komen én veel lekkerder om te eten.

Moestuin


Fruitboom kopen | bijSTOX

Welke fruitboom kies ik?

Zoals gezegd valt er nogal wat te kiezen op het gebied van fruitbomen. Zo kun je uiteraard uitgaan van het soort vrucht waar je het meest van gaat watertanden, maar ook het soort onderstam mag niet vergeten worden. Wil je immers voor een hoge, lage of middelhoge boom gaan? De hoogte van de stam zegt uiteraard iets over de uiteindelijke grootte van de plant, maar ook over de oogst. De laagstammige fruitbomen worden uiteraard niet heel groot (vaak tot zo’n 150 centimeter), maar ze krijgen wel relatief snel vruchten. Hoogstambomen hebben in de meeste gevallen een bijzonder grote oogst, maar het kan wel jaren duren voordat die tijd rijp is. De middelhoge bomen zitten uiteraard tussen beiden in.

Fruitboom verzorgen

Bestudeer voordat je de fruitboom gaat planten altijd de meegeleverde infokaart. De ene boom is de andere niet en dus is het goed om aan de specifieke wensen van je nieuwe aanwinst te voldoen. Om de fruitboom in optimale conditie te houden kan over het algemeen gezegd worden dat het belangrijk is om ‘m een zonnig plekje in goed gedraineerde grond te geven. Laat bij voorkeur wat ruimte rond de boom leeg, want fruitbomen hebben graag dat de wind een beetje om ze heen danst. Zorg wel dat je de boom in de koudere maanden van het jaar beschermt tegen (nacht)vorst. Bemest de fruitboom daarnaast regelmatig met een organische meststof en bescherm de boom ook tegen insecten, ziektes en schimmels door deze preventief in te spuiten.

BestrijdingsmiddelenFruitboom snoeien

Wil je genieten van een goede opbrengst en een vitale boom met een mooie vorm? Dan kan het nodig zijn de fruitboom met regelmaat te snoeien. Let er wel op dat er twee soorten fruitbomen zijn die allebei iets anders vragen qua snoei: pitvruchtbomen, zoals appelbomen en perenbomen, en steenvruchtbomen, zoals pruimen en kersen. De eerste soort fruitbomen wordt graag gesnoeid tussen januari en eind maart. Doe dit echter niet op een moment dat het vriest. Steenvruchten moet je snoeien van half april tot half september, net na de bloei of pluk. Haal dode en kruisende takken weg en zorg dat de kroon mooi open blijft. 

Fruitbomen kopen bijSTOX

Maak van de tuin een heerlijk paradijsje met bijvoorbeeld een appelboom, vijg, pruim of een druif. Je geniet zo van prachtig groen, maar kunt in het voorjaar ook nog eens de innerlijke mens verwennen met overheerlijke vruchten. We hebben een groot assortiment fruitbomen, zowel online als in de winkel. Zo is er altijd wel een fruitplant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Voor fris en fruitige bomen, maar ook voor andere tuinplanten en kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres.

Het is weer tijd om te sproeien

De temperaturen lopen weer op en dat betekent dat we de planten weer extra water moeten geven.
Bestel hier je nieuwe tuinslang