Niet woekerend

Fargesia is een niet woekerende Bamboe soort, die in Nederlandse tuinen heel populair is. Deze bamboesoort komt oorspronkelijk uit China, maar is volledig winterhard en is daardoor heel geschikt voor ons klimaat. In een mooie strakke plantenbak, in de volle grond, of zelfs als balkonplant is de bamboe een mooie blikvanger!

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Wat is het verschil tussen woekerende en niet woekerende bamboe?

Er zijn bamboesoorten die woekeren en bamboesoorten die niet woekeren, maar wat is precies het verschil? 

  • Woekerende bamboe krijgt uitlopers die boven de grond van de moederplant afgroeien, waardoor deze zich met een rap tempo verspreidt. 
  • Niet woekerende bamboe groeit vanuit een gecentreerde pol. Dit betekent dat hoe hoger de plant groeit, hoe groter de pol in de grond is. Vanuit deze pol groeit de bamboe geconcentreerd verder, waardoor deze zich niet door de tuin verspreidt zoals woekerende bamboesoorten. 

Niet woekerende bamboe

Er zijn bamboesoorten die woekeren. Dat houdt in dat deze uitlopers krijgt, waardoor de plant zich ‘verspreidt’. Dit is niet altijd gewenst, omdat het woekeren met een rap tempo gebeurt en er daardoor een soort wildgroei optreedt. Het voordeel van niet woekerende bamboe is dat je niet aan de slag hoeft te gaan met een wortelbegrenzer en deze een stuk gemakkelijker in onderhoud is. 

Is de Fargesia een woekerende bamboe soort?

De Fargesia is een soort van de bamboe die niet woekert, daardoor is deze uitstekend geschikt voor in een pot of bak. Zo kun je zelfs genieten van de exotische uitstraling van bamboe op het balkon of terras! Houd er rekening mee dat bamboe - en daarmee ook de kluit - snel groeit, als je een pot aanschaft. Als vuistregel kun je aanhouden dat deze minimaal ⅓ van de hoogte van de plant moet zijn. Daarnaast is een goede waterafvoer essentieel, zodat de wortels van de plant niet te nat blijven. 

Niet woekerende bamboe in pot

Bamboe die niet woekert kan in een pot een strakke en exotische terrasafscheiding vormen. Een brede plantenbak tegen de zijkant van het balkon, of een afscheiding tussen het terras en de rest van de tuin; de bamboe leent zich hier uitstekend voor! Bamboe is gemakkelijk te snoeien, om de groei wat in te perken wanneer nodig. Het beste moment voor de snoei is mei of juni, wat tevens bijdraagt aan een gezonde uitstraling van de bamboe. 

Verzorging van de Fargesia rufa

De Fargesia rufa is winterhard én wintergroen, waardoor deze het hele jaar een groene kleur en exotische uitstraling in jouw tuin of op het balkon brengt. Dat maakt de Fargesia ook geschikt als tuinafscheiding, omdat je het hele jaar rond voorzien bent van beschutting en privacy. Qua standplaats kun je de bamboe zowel in de zon, als in de schaduw en halfschaduw plaatsen. Een voedselrijke en waterdoorlatende grond is belangrijk voor de wortels van de plant, voor een optimale gezondheid van de plant. 

Bamboe bestellen

Online bamboe bestellen doe je gemakkelijk en snel bijSTOX.nl. Je vindt in onze webshop niet woekerende bamboe voor jouw tuin, balkon, of terras. Een mooie wintergroene toevoeging aan jouw tuin voor meer privacy, een groene afscheiding en een bijzondere exotische uitstraling. Bestel jouw bamboe online, dan leveren wij deze binnen 5 dagen vers van de kweker!