Schuimbloem

De schuimbloem is een bijzonder mooie bodembedekker. De plant houdt van een schaduwrijk plekje en verrast je vanaf mei met witroze pluimvormige bloemen. Je kunt de schuimbloem nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Dikkemanskruid | Kardinaalshoed | Klimop

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met de schuimbloem

Met de schuimbloem til je jouw tuin naar een groener en duurzamer niveau. Zoals je weet leggen we onze aarde enorme druk op en dus is het aan ons om bij te dragen aan een gezondere planeet. Ook kleine gebaren doen veel en dus is het goed om na te denken over de invulling van je eigen buitenplek. Weg met die tegels, ga voor bodembedekkend groen, zoals de schuimbloem! De winterharde Tiarella wherryi, zoals deze plant in het Latijn heet, heeft een groot, hartvormig, diepgetand en behaard groen blad dat in het najaar roodbruin kleurt. Dat is nog eens een opvallende verschijning…

Planten voor de geveltuinKenmerken van de schuimbloem

De lage sierplant wordt ook wel Perzische muts genoemd. Hij groeit in pollen en bloeit vanaf mei met trosjes stervormige, ranke, roze-witte bloemaren. De vaste plant kan wel tot 20 centimeter hoog worden en de bloemen zelfs 40 centimeter. Het is een groenblijvende schaduwplant die graag een plekje onder bomen of struiken krijgt. In de herfst kan het blad prachtig rood kan verkleuren. Hierdoor heb je het gehele jaar een prachtig dicht bladerdek in je tuin. Er komen de laatste jaren steeds meer nieuwe cultivars van Tiarella bij. Zo zijn ook de Tiarella cordifolia en Tiarella polyphylla bekende soorten.

Schuimbloem kopen | bijSTOX.nl

Tiarella planten en verzorgen

De Tiarella vindt zijn oorsprong in de vochtige bossen van Noord-Amerika. Zoals gezegd staat de bosplant dan ook graag op een plekje in de (half)schaduw. De plant is weinig veeleisend, maar heeft stiekem een hekel aan droogte. De schuimbloem geeft de voorkeur aan lichtere, voedselrijke en waterdoorlatende humusgrond. Geef de schuimbloem na aanplanten volop water.

Schuimbloem snoeien

De bosplant is in principe bladhoudend, maar tijdens een erg strenge winter kan het voorkomen dat de bladeren bruin worden en afsterven. Als het gedaan is met de winter kun je deze bladeren eenvoudig verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe. Het zijn snelle groeiers, dus kan het nodig zijn om ze in het najaar af te steken of te scheuren. Dit betekent dat je de plant uit de grond haalt, wortels uit elkaar trekt om zo twee of meerdere planten te verkrijgen. De jonge en gezonde plantdelen kan je vervolgens weer terug in de grond zetten.

Meer schaduwplanten
 

Tiarella en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Maak van je tuin een duurzaam, groen en verrassend plaatje met de bijzondere schuimbloem. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de schuimbloem ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.