Kruiptijm

Deze wintergroene en winterharde bodembedekker geeft de tuin het gehele jaar een bijzonder groene uitstraling. Kruiptijm kan de tuin binnen de kortste keren voorzien van een groen tapijt. De naam zegt het al, de wortels van deze Thymus breiden zich kruipend uit, zelfs tussen rotsen en op hellingen. Je kunt kruiptijm, of wilde tijm, nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Maagdenpalm | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met kruiptijm

Iedereen kent tijm wel als een heerlijk geurend kruid. Ook het kruiptijm geeft jouw tuin die heerlijke geur. Het is een veelzijdige plant die een speelse look aan jouw tuin kan toevoegen. De plant is sterk en kan zelfs worden betreden. Hoe leuk is het om de plant als ‘voeg’ tussen staptegels of andere verharding te planten? Een fijn paadje met toch een groene uitstraling: de ideale combi! Juist bij betreding komt de geur extra goed vrij. Thymus serpyllum, zoals de plant in het Latijn heet, is een laagblijvende bodembedekker die niet hoger dan 15 centimeter wordt. Door voor een bodembedekker te kiezen weer je ten eerste het onkruid en zorg je er ten tweede voor dat regenwater makkelijk in de grond kan trekken.

Kruiptijm kopen | bijSTOX

Kenmerken van kruiptijm

Kruiptijm bloeit van mei tot eind juli met prachtige roze- en paarskleurige bloemen. Eventueel vindt er zelfs een nabloei in het najaar, zo rond september, plaats. Insecten zijn dol op deze plant en dus is de tijm een goeie toevoeging aan een biodiverse tuin. Dat wordt dus het gehele jaar genieten van alles wat deze plant te bieden heeft. Alle zintuigen worden gestimuleerd, want gedroogde, verpulverde tijmblaadjes kunnen prima aan kruidenzout worden toegevoegd. Tijm komt voor in vele gedaantes, zo zijn andere bekende soorten de Thymus pulegioides en de Thymus praecox. De Thymus vulgaris is de welbekende keukentijm.

Kruiden en het gebruik ervanKruiptijm planten

De Thymus serpyllum laat zich goed combineren met verharding, maar ook met andere planten. Zijn spectaculaire bloei komt extra tot zijn recht wanneer er een groot aantal groene planten als achtergrond fungeren. Het is een goede bodembedekker voor een zandige en kalkhoudende grond. En goed gedraineerde bodem is favoriet, al kan de plant ook best wel tegen droogte. Plant hem het liefst op een zonnige en warme plek. Hij is jaarrond te planten, maar zoals met bijna alle planten is het slim om de vorstperiodes te vermijden.

Kruiptijm snoeien

Het snoeien van dit kleine heestertje is geen must. Eigenlijk geldt dat de plant zijn kracht haalt uit het overvloedig kruipen langs paadjes en stenen. Uiteraard is het mogelijk de plant in te perken, wanneer deze buiten de grenzen treedt. Wanneer je de compacte groei wilt behouden, kan je het beste na de voorjaarsbloei met de snoeischaar aan de slag. In maart kunnen eventuele ingevroren en verdorde takjes worden verwijderd.

Kruiptijm en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Wil je kleur én geur in de tuin? Dan is het tijd om het kruiptijm te kopen. Je hebt er haast geen omkijken naar en maakt binnen no-time van je tuin een groene, maar ook paars-roze oase. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast tijm ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.