Dikkemanskruid

Het laaggroeiende dikkemanskruid is de perfecte bodembedekker! Het kruid groeit snel in de breedte en heeft dus binnen de kortste keren een grote oppervlakte gevuld: ideaal dus om de tuin snel van een groene look te voorzien. Het glimmende donkergroene blad is een lust voor het oog, maar er is tevens een praktisch voordeel: onkruid krijgt bijna geen kans. Je kunt het dikkemanskruid nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met dikkemanskruid

Weg met die tegels, ga voor groen! Met het dikkemanskruid creëer je binnen no-time een groen vlak in de voor- of achtertuin. Je draagt zo een steentje bij aan een groene toekomst. Met zijn ondergrondse uitlopers kan hij snel voor een groen tapijt zorgen en daarmee onkruid weren. Hij beschermt de grond daarnaast tegen uitdroging. Fleur er een border mee op of plant het kruid onder heesters, struiken of bomen. Door zijn veelzijdige toepassing is het kruid een populaire keuze onder tuiniers.

Meer over bodembedekkersKenmerken van het dikkemanskruid

De van oorsprong Aziatische plant heeft allang ons koude kikkerlandje veroverd. Het kruid is een populaire bodembedekker vanwege het wintergroene karakter. Daarnaast is het een plant die haast niet kapot te krijgen is. Hij vindt een schaduwrijke plek bijvoorbeeld helemaal prima, vandaar dat de plant ook wel schaduwkruid wordt genoemd. Sterker nog, zonder ‘m al te veel aandacht te geven, geeft hij jou in het voorjaar prachtige bloemen om naar te kijken. Witte bloemen in een strak groen tapijt, wie wil dat nu niet? Er zijn een aantal cultivars, maar de meest bekende soort is de Pachysandra terminalis.

Dikkemanskruid kopen | bijSTOX

Dikkemanskruid planten

Het kruid houdt niet van droogte, maar al helemaal niet van natte voeten. Plant ‘m eerder in een humusrijke en niet al te vochtige bodem. Je kunt ‘m zowel in de zon als schaduw planten, maar stiekem komt het kruid in de schaduw net wat meer tot zijn recht. In de zon verkleurt het blad van bepaalde soorten namelijk gelig. De Pachysandra terminalis 'Green Sheen’ heeft daar echter minder last van.

Dikkemanskruid snoeien

In principe kan je het schaduwkruid gewoon zijn gang laten gaan. Hij vermenigvuldigt zichzelf en hoeft eigenlijk niet in een bepaalde vorm gesnoeid te worden. Wil je echter een wat netter plaatje neerzetten? Dan kun je de plant in het voorjaar terugsnoeien met een heggenschaar. 

Dikkemanskruid en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Wil je ook zo’n groen tapijt? Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast het dikkemanskruid ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.