Klimplanten

Waarom zou je je met tuinieren slechts focussen op de grond? Kijk eens omhoog! Geef je tuin bijvoorbeeld wat diversiteit, structuur en hoogte met een aantal klimplanten. Misschien wel de bekendste klimmers zijn de klimroos, kamperfoelie, passiebloem, bosrank (Clematis) en natuurlijk de klimop, maar er zijn uiteraard veel meer bijzondere klimplanten. Ontdek op deze pagina ons brede assortiment klimplanten, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Gegarandeerde kwaliteit dus! Ontdek en bestel de klimplanten online of kom naar één van de vestigingen van bijSTOX.

Of ga direct naar: Bosrank | Kardinaalshoed | Klimop | Kamperfoelie | PassiebloemToscaanse Jasmijn.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
  • Meer
  • Meer

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 34 producten

Verrijk de tuin met een klimplant

Elke tuin wordt een stukje specialer met een klimmer. Het is immers erg bijzonder en inspirerend om een plant een weg te zien banen over een muur, rek of pergola. Vergroen bijvoorbeeld de overkapping met een bloeiende klimmer of verberg die onaantrekkelijke garagemuur met een mooie klimplant. Klimplanten geven daarnaast schaduw en dus verkoeling, en zijn te gebruiken om een natuurlijke afscheiding te creëren. Alle reden om voor verticale tuin te kiezen. Ben je eigenaar van een grote tuin of een compact balkon? Klimplanten zijn snel tevreden! Met een beetje houvast door middel van een rek, gaaswerk of heidemat kun je ze leiden naar een hoger niveau.

Tuintips voor klimplantenGroot aanbod verschillende klimplanten

Klimplanten zijn er in verschillende soorten en maten. Er valt dus nogal wat te kiezen op het gebied van klimmende planten. We hebben om die reden deze categorie opgedeeld in allerlei subcategorieën waardoor u direct meer te weten kunt komen over de gewenste plant. Let bij de aanschaf goed op de gewenste standplaats van de plant en of deze zelfhechtend is. De naam verraadt het al: zelfhechtende klimmers kunnen zichzelf vastklampen aan een rek of muur middels hun hechtwortels. Rankende klimplanten (of slingeraars) draaien met hun stelen of bladranken om een paal of rek heen, maar hebben daar het liefst wel wat steun bij. Help ze door ze met stokken, draden of een stuk gaas in de gewenste richting te leiden. Bloeiend, geurend, groenblijvend, zelfhechtend of snelgroeiend: wat voor soort klimmer haal jij straks in huis?

Tip: ook in de winter van een groene tuin genieten? Het kan met wintergroen klimplanten als de klimop, Toscaanse jasmijn en kamperfoelie.

Klimplanten kopen | bijSTOX

Klimplanten verzorgen en snoeien

Omdat er zoveel verschillende soorten klimplanten zijn, is het lastig om één algemene verzorgingstip te geven. Ook over de standplaats bestaat niet één waarheid. Bedenk dus voor de aankoop op welke plek je de plant wil laten stralen. Zo kan de Hedera of vuurdoorn prima op een schaduwrijk plekje worden geplant, terwijl de Toscaanse jasmijn of blauwe regen om een meer zonnig plekje vragen. Met deze laatste twee geniet u ook van heerlijke geurende bloemen. Sommige klimmers vragen om de zoveel tijd om een goeie snoeibeurt, zoals de kamperfoelie of blauwe regen. Anderen klimplanten kun je met een snoeibeurt verjongen of je kunt middels de snoeischaar zorgen dat de plant niet te zwaar wordt. Verwijder met regelmaat dood hout, maar behoud de scheuten die het dichtst tegen het frame aan groeien.

Let op: in de buurt van een wand, muur of schutting kan de grond wat droog zijn. Plant een klimplant daarom nooit direct tegen de achterwand aan, maar houd een afstand aan van minimaal 30 centimeter.

Klimplanten kopen bijSTOX

Zet die groene vingers aan het werk en verrijk jouw buitenplek met een aantal kekke klimplanten. We hebben een groot assortiment, zowel online als in de winkel. Zo is er altijd wel een klimplant die bij jouw tuin past. Ontdek ons online aanbod of kom langs in Roermond, Heerlen of Maasbracht. Voor klimplanten, maar ook voor andere tuinplanten en kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers staan voor je klaar en voorzien je graag van advies over ons aanbod.