Maagdenpalm

Met zijn met ondergrondse uitlopers verspreidt de maagdenpalm zich enorm snel. Het is daarom de ideale bodembedekker voor jouw tuin. Binnen no-time heb je jouw buitenplek voorzien van een tapijt dat het gehele jaar groen blijft – zónder onkruid. Je kunt de maagdenpalm nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Richt jouw tuin groen in met de maagdenpalm

Til je tuin naar een groener niveau met de maagdenpalm. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook de biodiversiteit. Hoe meer groen, hoe beter. Vlinders en bijen zijn immers dol op een groen plekje. Daarnaast wordt een tuin met veel (vak)beplanting minder heet op zomerse dagen en kan het water beter weglopen. De Vinca, zoals de maagdenpalm in het Latijn heet, is onder te verdelen in twee soorten:

  • grote maagdenpalm: Vinca major
  • kleine maagdenpalm: Vinca minor

Het grootste verschil zit ‘m in de bloeitijd en hun uiterlijk: de grotere variant heeft ook grotere bladeren en bloeit iets later dan de kleine maagdenpalm. Vinca minor heeft daarnaast meerdere variëteiten, zoals de Vinca minor 'Atropurpurea', Vinca minor 'Gertrude Jekyll', Vinca minor ‘Alba’ en Vinca minor 'Ralph Shugert'. Afhankelijk van de variant bloeit de maagdenpalm met witte, blauwe en paarse bloemen.

Maagdenpalm kopen | bijSTOX

Kenmerken van de maagdenpalm

De kleine maagdenpalm bereikt een hoogte van ongeveer 15 centimeter. De plant is dus klein, maar enorm fijn. Hij heeft namelijk lekker vroeg in het voorjaar kleur aan de tuin, vaak al vanaf februari. In de zon zullen er aan de kleine ‘palm’ meer blauwe of paarse bloemen verschijnen dan wanneer deze in de schaduw staat. Zijn oorsprong vindt de plant in het Middellandse Zeegebied. Je zou dus kunnen zeggen dat je met dit kruipende heestertje een beetje vakantie naar je tuin brengt.

Witbloeiers voor in de schaduwMaagdenpalm planten

In principe is de Vinca minor geschikt voor elke standplaats: schaduw of zon, het maakt de maagdenpalm niet zoveel uit. Ook onder struiken, bomen en heesters kun je van deze pracht van deze plant genieten. Wel doet ‘ie het het best op humusrijke en vochtdoorlatende grond. Geef de maagdenpalm na het planten goed water. De beste tijd voor het aanplanten van is vanaf het vroege voorjaar tot het begin van de herfst.

Maagdenpalm snoeien

Snoeien is bij de maagdenpalm niet per se nodig. Wanneer de Vinca wat vol is, is het echter wel slim om in het voorjaar, vlak voor de bloei, wat horizontale takken weg te snoeien. Hierdoor zal de heester beter vertakken.  Na het snoeien kan je wat organische mest toevoegen. Volwassen planten kunnen bovendien gemakkelijk gestekt en weer uitgeplant worden.

Maagdenpalm en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Op zoek naar een vroege bloeier die de tuin een fijne kleurboost geeft? Denk dan eens aan de kleine maagdenpalm. De Vinca is een echte aanwinst! Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de maagdenpalm ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.