Muehlenbeckia

Zijn naam is niet alledaags en zijn uitstraling ook zeker niet: de muehlenbeckia is een bijzondere toevoeging aan jouw tuin. De van oorsprong Nieuw-Zeelandse bodembedekker wordt niet hoger dan 5 centimeter, maar is ondanks zijn grootte een enorm krachtpatser. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met de muehlenbeckia

Weg met al die verharding, ga voor groen! Met het oog op een groene toekomst is dit het moment om je tuin te verrijken met een mooie bodembedekker, zoals de muehlenbeckia. Hij heeft een onopvallende bloei en haalt zijn sierwaarde dan ook uit de kleine donkergroene blaadjes met een purperachtige rand. Hij is goed winterhard, maar verliest in de koudere maanden van het jaar wel zijn blaadjes. Hij is er in verschillende soorten en maten, zoals de Muehlenbeckia complexa  en de Muehlenbeckia axillaris. Wist je dat de plant ook als kamerplant te krijgen is? Binnenshuis blijven de blaadjes wel aan de plant.

Kenmerken van de muehlenbeckia

Deze lage, kruipende plant komt van oorsprong uit de bergen van Nieuw-Zeeland. Hij is dan goed geschikt voor een rotstuin. Ook kan hij de perfecte toevoeging zijn aan een stapelmuur of als bodembedekker tussen verharding. De plant is vanwege het sterke wortelstelsel goed geschikt voor grote oppervlakten en het stabiliseren van heuveltjes.

Stapelmuur bouwen


 

Muehlenbeckia kopen | bijSTOX

Muehlenbeckia planten

De muehlenbeckia is een makkelijke tuinplant. Hij heeft weinig verzorging of onderhoud nodig. Hij staat het liefst op een schaduwrijk plekje in de tuin, maar een beetje zon kan absoluut geen kwaad. Een teveel aan water moet goed weg kunnen lopen, dus de bodem dient goed waterdoorlatend en voedselrijk te zijn.

Muehlenbeckia snoeien

Snoeien is bij de muehlenbeckia niet per se een must. Snoei kan echter wel helpen de plant onder controle te krijgen en om ruimte te maken voor nieuwe scheuten. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar. Gebruik altijd schoon snijgereedschap, zodat ziekten of plagen zich niet naar deze of andere planten kunnen verspreiden.

Muehlenbeckia en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Maak van de tuin een groene oase met behulp van de muehlenbeckia. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de muehlenbeckia ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.