Bamboe

Met bamboe geef je je tuin een verrassend uiterlijk. Verrijk dus ook jouw border of terras. Kies je ervoor bijSTOX.nl je bamboe planten online te bestellen, dan kies je voor kwaliteit en gemak. De planten komen direct van de kweker en worden bij jou thuis afgeleverd, waar in Nederland je ook woont.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Een tuin met bamboe: doen!

Maak van je tuin een rustgevend paradijsje door met één of meerdere bamboe planten aan de slag te gaan. Met bamboe (Sinarundinaria murieliae) geef je jouw voor- of achtertuin een erg hoge sierwaarde. Wintergroen, levendig en erg makkelijk in onderhoud; met een bamboestruik zorg je jaarrond voor een interessant plaatje. De vaste plant is daarnaast lekker multifunctioneel. Ga voor een haag als je een natuurlijke afscheiding wilt, kies voor een mini bamboe plant in pot wanneer je je terras of balkon wilt vergroenen of misschien wil je wel een aantal struiken op speelse wijze in je tuin verwerken. Er bestaat zelfs een hangende bamboe! De mogelijkheden voor het creëren van een heuse bamboe tuin zijn dus eindeloos.

Woekerend en niet-woekerende bamboe in de tuin

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is er niet één soort bamboe. Het is een verzamelnaam voor allerlei soorten die allemaal weer unieke eigenschappen hebben, bijvoorbeeld qua groei of uiterlijke kenmerken. Wat een bamboe kost kan daarom ook zeer verschillen. Bamboe is officieel een grassoort en dus is de veel voorkomende benaming ‘bamboe boom’ een foutieve. We snappen echter wel de verwarring, want er zijn soorten die hoog boven je uit zullen torenen. De grassen zijn er in verschillende kleuren zoals rode en blauwe bamboe, maar ook een zwarte bamboe is zeker geen uitzondering. Er zijn over het algemeen twee soorten te onderscheiden: 

  • Niet-woekerende bamboe: alle Fargesia-soorten.

  • Woekerende bamboe: alle overige soorten.

Door wortelbescherming te gebruiken, zorg je dat je woekerende bamboe struik niet op eigen houtje door de tuin zal wandelen. Er is echter ook een voordeel aan dit soort bamboe: door haar groeisnelheid zal de plant in een rap tempo zorgen voor een dichte haag. bijSTOX.nl verkoopt beide soorten en levert deze snel en goed verpakt tot aan jouw voordeur.

Tip! Let bij het online bestellen van bamboe op de huidige plantgrootte. Kleine bamboeplantjes worden immers snel groot. Het record hoor de snelstgroeiende plant ter wereld is immers een bamboesoort.

Bamboe in pot buiten

Wil je ook bamboe in de tuin, maar ben je toch een beetje bang dat de wortels om zich heen gaan grijpen? Dat snappen we. Bamboe in pot is daarom voor veel tuineigenaren een grote favoriet. Door een bamboe plant buiten in een pot te houden, ben je ervan verzekerd dat jíj de baas over je plant blijft. Daarnaast staat bamboe in pot erg leuk én kun je de plant naar hartenlust verplaatsen. Bestel ‘m eenvoudig online!

Een bamboe planten en verzorgen

Bamboe is zeer gemakkelijk. De plant kan in principe in alle grondsoorten worden geplant, zolang deze maar goed gedraineerd is. De beste aanplant tijd is de lente. Zorg er bij het planten voor dat het gat minimaal twee keer zo breed en diep is als de wortels. Bamboe houdt van ruimte. Vul het gat met aarde en compost voor een extra voedingsboost en druk de grond voorzichtig aan. Probeer daarbij de jonge uitlopers (bamboescheuten) niet te beschadigen. Bamboe houdt wel van een slokje, dus is het belangrijk jouw plant voldoende water te geven, zeker in tijden van droogte. Bemest de bamboe in pot en bamboe in volle grond aan het begin van het voorjaar met organische mest.

Wist je dat… bamboescheuten eetbaar zijn? De jonge uitlopers van de bamboeplant worden gezien als een sappige toevoeging aan je maaltijd. Ben je benieuwd? Bamboescheuten kopen doe je gewoon bij de supermarkt óf je bestelt een bamboe bijSTOX.nl.

Bamboe planten voor binnen kopen?

Een bamboe buiten laten shinen, is zoals je kunt lezen geen probleem. Maar hoe zit dat met binnen? Bestaat er een bamboe kamerplant? Met zijn verscheidenheid aan soorten zal het geen verrassing zijn dat er inderdaad ook een binnenplant bestaat. Het is een niet-giftige plant die niet van tocht houdt. Bambusa vulgare of Bambusa ventricosa zijn soorten die vaak als kamerplant worden gebruikt. Ze groeien immers lekker langzaam. Fijn, want de meeste plafonds zijn niet hoger dan 2,5 meter. Zet de bamboe kamerplant voor de zekerheid altijd in een nét wat grotere pot.

Bamboe plant online kopen bijSTOX.nl

Misschien heb je bij de aanleg nooit bedacht dat bamboe in de tuin een heuse meerwaarde is. Tot nu! Het mooiste online tuincentrum is vanaf heden ook jouw online bamboe winkel, want je kunt nu ook jouw favoriete bamboe plant online kopen bijSTOX.nl. We hebben ze in meerdere soorten en prijsklassen en bezorgen ze GRATIS in heel Nederland vanaf €150*. We hebben in onze webshop regelmatig leuke aanbiedingen en kortingen voor jou als klant.