Siergrassen

Maak van jouw tuin een sierlijk en levendig plaatje door een aantal siergrassen toe te voegen. Siergrassen zijn sterke grasachtige planten die vaak als blikvanger in een tuin worden geplaatst. Ze trekken niet voor niks de aandacht, want met de wind die de grasjes sierlijk laat dansen, geven siergrassen elke buitenplek een extra dimensie. Je hebt er daarnaast veelal het gehele jaar plezier van! Hieronder tref je ons veelzijdige online assortiment siergrassen aan. De grassen komen direct van de kweker en worden bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Gegarandeerde kwaliteit dus! Ontdek en bestel deze siergrassen nu online bijSTOX.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
  • Meer

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 23 producten

Voor elke tuin een siergras

Elke buitenplek fleurt op van een aantal mooie siergrassen. Omdat deze vaste planten vele verschijningsvormen kennen, is er voor elke tuin wel een passende match te vinden. Siergrassen laten zich onderling perfect combineren – zeker wanneer je rekening houdt met een aansluitende bloeitijd – en zijn vaak ook prachtig in combinatie met andere beplanting. Ze weten zich dus makkelijk aan te passen aan elke tuinstijl. Siergras is immers naast subtiel en stijlvol ook een niet kapot te krijgen blikvanger. Een modern en strak terras? Een rustgevende zentuin? Een romantisch en weelderig balkon? Siergrassen staan prachtig in elke tuin! Zet ze in de volle grond van de border als backdrop voor andere beplanting of geef ze het podium in een aantal grote potten. Alles kan en alles mag!

Favoriete siergrassen

Zoals gezegd zijn siergrassen in verschillende hoogtes, maar ook kleuren en bloeiperiodes te verkrijgen. Zo zijn er soorten die in het najaar op hun allermooist zijn en zijn er siergrassen die het meest shinen in het voorjaar. Bepaalde grassen zijn dol op het zonnetje, terwijl andere het liefst op een plekje in de schaduw staan. Ook zijn er bodembedekkende siergrassen en varianten die heel hoog kunnen worden. Je hoort het, er valt nogal wat te kiezen op het gebied van siergrassen. Onze favorieten zijn de Pennisetum (lampepoetsersgras) en het pampasgras met zijn sierlijke witte pluimen. Het lampepoetsersgras kan wel tot een meter hoog worden en valt op door zijn prachtige aren die met name in het begin van het najaar stralen. Het pampasgras ken je misschien ook wel als droogbloem. Knip een steel af en zet deze binnenshuis in een vaas voor een trendy look. Er zijn echter meer soorten grassen die een plekje in jouw tuin verdienen:

  • Blauw schapengras (Festuca glauca) 
  • Zwenkgras (Festuca gautieri)
  • Prachtriet (Miscanthus sinensis)
  • Zegge (Carex)
  • Leliegras (Liriope muscari)

Meer over deze siergrassenSiergrassen kopen | bijSTOX

Siergrassen planten

Geef het gewenste siergras het gehele jaar door een mooie plek in de border of in een opvallende pot. Let echter wel op met periodes van vorst. Siergrassen hebben een diep wortelgestel en dus is het belangrijk dat ze genoeg ruimte krijgen om te groeien, zowel in de grond als in een pot. Als vuistregel moet je aanhouden dat het plantgat minimaal twee keer zo diep is als de wortelkluit. Ook een smalle pot zal weinig doen voor jouw siergras. Verpotten kan na verloop van tijd nodig zijn.

Verzorging van siergrassen

Siergrassen zijn ook behoorlijk populair vanwege het feit dat ze relatief onderhoudsvriendelijk zijn. Door hun grote wortelkluit kunnen ze immers prima tegen wat drogere periodes. Geef vlak na het aanplanten wel extra veel water aan de siergrassen. Zo zullen ze sneller wortelen. Het ene gras is het andere niet en dus is het belangrijk dat je de bijgeleverde verzorgingstips goed doorneemt. Hier staat bijvoorbeeld altijd de standplaats vermeld. Knip niet-wintergroene siergrassen in maart terug tot ongeveer 15 centimeter en voorzie ze in de lenteperiode ook van voldoende mest. Zo geniet je lang van je nieuwe aanwinst!

Siergrassen kopen bijSTOX

Tover jouw buitenplek om tot een sereen, doch levendig plekje met onze siergrassen. Ze zijn stijlvol, tijdloos en voelen zich thuis in elke tuin. Ook op het dakterras of het balkon komen siergrassen erg goed tot hun recht. Ontdek nu ons online aanbod grassen. Voor allerlei soorten siergrassen, maar ook voor andere tuinplanten en kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres.