Kardinaalshoed

Weg met die tegels, tover je tuin om tot groen paradijsje met de kardinaalshoed. De kardinaalshoed of kardinaalsmuts kennen we ook wel onder zijn Latijnse naam Euonymus. Hij is er in veel soorten en maten, zoals de coloratus, europaeus, alatus, fortunei of japonica – afkomstig uit Japan. Elke variant heeft weer zijn eigen bijzondere eigenschappen qua vorm of bladkleur. Je kunt de kardinaalshoed nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl.

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Maagdenpalm | Leliegras | Lavendel | Kruiptijm.

Toon filter Verberg filter

Filter

1 - 5 van 5 producten

Richt jouw tuin groen in met de kardinaalshoed

De winterharde kardinaalsmuts geeft direct een groene draai aan elke tuin. Dat kunnen we met het oog op een duurzame toekomst zeker gebruiken. Met zijn ondergrondse uitlopers zorgt hij binnen no-time voor een groen tapijt waarmee hij het onkruid weert. Ook voorkomt de plant uitdroging van de grond. Binnen de kardinaalsmutsen familie zijn grote verschillen, maar alle soorten zijn winterhard en krijgen in de voorjaarsmaanden kleine bloemetjes. De verschillen zitten ‘m veelal in de vorm, kleur en tekening van het blad én of de heester in de winter überhaupt zijn blad behoudt.

Kardinaalshoed als haagplantKenmerken van de kardinaalshoed

De kardinaalsmuts is een heester afkomstig uit Japan en Korea die als haag, struik of bodembedekker kan worden ingezet. De fortunei is wintergroen en heeft een spectaculair blad, bijvoorbeeld witbond of geel. Hij heeft een compacte en langzame groei, en het is een goeie vervanger voor de buxus. Hij blijft namelijk vrij laag bij de grond. De japonica valt op door de kleinere blaadjes en is wintergroen en winterhard. Hij bloeit in de zomer met schermen groene bloemen, waarna roze vruchten met witte zaden en oranje zaadrokken de plant sieren.

Buxusvervangers
 

Kardinaalshoed kopen | bijSTOX

Kardinaalsmuts planten

De meeste kardinaalshoed soorten doen het goed in iedere grondsoort, maar er zijn soorten die een lichte voorkeur hebben voor kalkrijke grond. Zorg in ieder geval voor een voedselrijke, losse en waterdoorlatende bodem. De kardinaalsmuts heeft namelijk graag een vochtige bodem. Zet ‘m in de volle zon of halfschaduw, daar wordt de kardinaalsmuts blij van.

Kardinaalshoed snoeien

Snoei de bladverliezende kardinaalsmuts aan het eind van de winter. Het is niet per se nodig om dit elk jaar te doen, aangezien de plant vrij langzaam groeit. Het gaat dus meer om het binnen de perken houden van de beplanting. Bladhoudende varianten kun je het hele jaar door snoeien, maar waak voor periodes met vorst. Je kunt de oudste takken laag bij de grond wegknippen en de bodembedekker wat uitdunnen.

Kardinaalshoed en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Maak van de tuin een groen paradijsje! De kardinaalshoed is een dankbare en makkelijke bodembedekker waar je veel plezier van gaat hebben. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de kardinaalsmuts ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.