Struikkamperfoelie

De struikkamperfoelie verdient absoluut een plekje in jouw tuin. Deze plant is door zijn compacte groei en kleine, glanzende blaadjes perfect om te gebruiken als lage haag, maar ook als bodembedekker doet de struikkamperfoelie het goed. Het is een winterharde en bladhoudende plant die elke tuin het gehele jaar omtovert tot een groene oase. Je kunt nu ook online de kamperfoelie bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Lavendel | Goudaardbei | Dwergmispel | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met de struikkamperfoelie

Maak van jouw tuin een groen plaatje met de struikkamperfoelie. Je zult er het gehele jaar plezier van hebben. De heester is multi-inzetbaar en daarom een populaire keuze voor menig tuinliefhebber. De van oorsprong Chinese plant fleurt menig tuin binnen no-time op. Het is immers een snelle groeier, zowel in de breedte als in de hoogte. Waarom de kamperfoelie zo populair is? Hij is zeer makkelijk te onderhouden, vraagt niet veel van zijn eigenaar en is weinig vatbaar voor ziektes, in tegenstelling tot de buxus.

BuxusvervangersKenmerken van de struikkamperfoelie

De kleine, glanzende bladeren van de struikkamperfoelie of Chinese kamperfoelie (Lonicera nitida Maigrun) doen misschien een beetje denken aan de buxus. Het is dan ook geen toeval dat deze plant als goed alternatief voor de buxus wordt gezien. Waar buxussen echter vaak in strakke en zelfs geometrische vormen worden gesnoeid, mag de struikkamperfoelie wat weelderiger en informeler groeien. Je hebt er haast geen omkijken naar, aangezien de plant onder bijna elke omstandigheid overleeft. Het is daarom dat je ze vaak ‘in het wild’ tegenkomt. In tegenstelling tot andere kamperfoelies heeft deze struik geen opvallende bloesem of besjes. De schoonheid haalt deze plant puur uit zijn kleur en vorm.

Struikkamperfoelie kopen | bijSTOX.nl

Struikkamperfoelie planten

De struikkamperfoelie is een hele makkelijke bodembedekker. Hij stelt immers weinig eisen aan zijn standplaats. Zon of schaduw, de plant wordt er allebei gelukkig van. Een beetje beschutting van de wind en een waterdoorlatende bodem zijn de twee zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Het kan zijn dat de plant in de koudere maanden van het jaar een beetje bevriest. Zelfs dat kan de plant handelen. Zorg er wel voor dat je in maart de ingevroren takken wegsnoeit.

Meer over bodembedekkersStruikkamperfoelie snoeien

Omdat de plant zijn blad niet zal verliezen, kan de hark gelukkig achterwege blijven. Wel kan, als je merkt dat de plant uit zijn voegen begint te groeien, eens in de zoveel tijd de snoeischaar tevoorschijn worden gehaald. Omdat de plant zo krachtig is, verdraagt hij een vrij radicale snoei. Het liefst wordt de plant gesnoeid in juni en eventueel nog eens in september. Het af en toe snoeien van lange en oude takken zal de groei van nieuwe scheuten bevorderen.

Struikkamperfoelie kopen

Wil je jouw tuin ook sieren met een struikkamperfoelie? Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de struikkamperfoelie ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.