Bemesting

Als je optimaal van je tuin wilt genieten is het uiteraard belangrijk goed te zorgen voor al het groen dat groeit en bloeit. Dit doe je onder andere door je beplanting of het gazon regelmatig te bemesten. bijSTOX vind je alles wat je moet hebben om het beste uit jouw beplanting te halen. Zo verkopen we onder andere de meststoffen van ECOstyle en Pokon. BijSTOX.nl levert alles wat je nodig hebt voor het onderhouden van je tuin aan huis en dat doen we in héél Nederland. Ontdek het zelf!

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 29 producten

Waarom moet ik mijn planten bemesten?

Elke plant, zowel binnen als buiten, heeft voedzame grond nodig om in topconditie te blijven. Een sterke, gezonde plant loopt immers minder kans om ziek te worden of een schimmel te krijgen. Daarom is het belangrijk je beplanting om de zoveel tijd te bemesten. Je voedt zo de bodem met mineralen en voedingsstoffen die je planten nodig hebben om te groeien en bloeien. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor jouw grasmat. Wanneer jouw groen deze voedzame stoffen niet binnenkrijgt, groeit het minder snel, kunnen de bladeren bruin worden en is er zelfs kans dat de plant doodgaat.

Wanneer moet ik bemesten?

Na een klein slaapje in de winter beginnen je planten zo tegen de lente weer te ontkiemen. Het voorjaar is dus de perfecte tijd om je eerste bemestingssessie te starten, zowel in de moestuin, de border, als ook je gazon en kuipplanten. In de lente groeit het groen in je tuin vanuit het niets opeens supersnel. Tijdens die groeispurt in maart en april zijn extra voedingsstoffen meer dan gewenst. Herhaal deze sessie nog een keer in de zomer. Hark de korrels door de bovenste laag van de aarde en geef daarna goed water. Zo houd je je beplanting en gazon helemaal gezond!

Bemesting | bijSTOX. hét tuincentrum voor heel Nederland

TIP! Speciaal gazonmest zorgt voor een sterke grasmat met een betere weerstand in een nog groener jasje. Wanneer de bodem van het gazon in goede conditie is, het onkruid is verwijderd en de sprieten lekker kunnen gaan groeien, kan je het gras gaan bemesten. Dit doe je in ieder geval 3 keer per jaar, met uitzondering van de winter.

Gazon



Soorten meststoffen

Zoals je in onze online shop kunt zien bestaan er verschillende soorten meststoffen. Zo bestaat er mest voor speciale plantgroepen in zowel korrel- als vloeibare vorm. Ook kun je over het algemeen kiezen tussen kunstmest en organische mest. Ons advies zou zijn om altijd voor organische mest te kiezen. Zo weet je zeker dat je het milieu niet belast. De producten van Pokon en ECOstyle zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen die terug naar de natuur te herleiden zijn. Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij beide bedrijven en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Vraag onze medewerkers naar meer informatie over de verschillende soorten mest.

Meststoffen kopen bijSTOX

Geef jouw kamerplanten en tuinplanten wat ze verdienen met de juiste meststoffen en plantenvoeding. Shop in onze webshop eenvoudig alles wat je nodig hebt voor jouw groen. Voor de beste verzorgingsproducten, maar natuurlijk ook voor tuinplanten en kamerplanten.