Dwergmispel

Vergroen je tuin met een mooie bodembedekker. Denk eens aan de wintergroene dwergmispel! De laaggroeiende heester groeit snel in de breedte en heeft dus binnen no-time een grote oppervlakte gevuld. Er zijn zelfs soorten waar je op kunt lopen. Wil je eens wat anders dan gras? Ga dan voor deze onkruidwerende plant. Je kunt de dwergmispel nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Maagdenpalm | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Richt jouw tuin groen in met dwergmispel

Met het oog op een duurzame toekomst is het belangrijk je tuin zo groen mogelijk in te richten. Hoe minder tegels, hoe beter. Op een warme dag geeft een tuin met veel beplanting verkoeling en regenwater kan eenvoudig in de grond wegzakken. Daarnaast worden vogels en insecten erg blij van zo’n groene tuin. Met de dwergmispel, ook wel Cotoneaster genoemd, draag je bij aan deze verduurzaming. Daarnaast is de heester een lust voor het oog: het veelzijdige groene tapijt heeft weinig onderhoud nodig, maar geeft je tuin direct een groene boost. De kleine donkergroene blaadjes maken elke tuin tot een groen paradijsje waar onkruid geen kans krijgt.

Kenmerken van de dwergmispel

De van oorsprong uit China en India afkomstige dwergmispel is er in vele soorten en maten: van hoge struiken tot lage bodembedekkers. Zo is de Cotoneaster dammeri een bodembedekker die aan het begin van de zomer je tuin verrijkt met een groot aantal witte bloemetjes. Vervolgens komen er ook rode besjes aan de plant. Een lust voor het oog, want vogels zullen de tuin in deze periode vaak bezoeken! Je hebt de gehele winter plezier van deze heester, aangezien hij zijn blaadjes behoudt. De plant is met zijn maximale hoogte van ongeveer 20 centimeter daarnaast oersterk. Zó sterk dat er over de plant heen gelopen kan worden. Ook de Cotoneaster procumbens heeft zo’n compacte groei. Hij heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als zijn broer, maar ziet er nét iets anders uit. Andere bekende Cotoneaster soorten zijn:

  • horizontalis
  • lacteus
  • franchetii

Dwergmispel kopen | bijSTOX

Dwergmispel planten

De dwergmispel is niet zo moeilijk. Hij doet het namelijk op bijna elke plek in de tuin goed, of dat nu in de zon of schaduw is. Hij kan namelijk ook prima in de schaduw van hoge bomen groeien. Wel houdt ‘ie van voedselrijke en waterdoorlatende grond. Doe voordat je de tuinplanten in de grond zet wel even wat voorbereidend werk: maak de grond los, maak gaten waar je de plant gaat zetten en druk na het planten de grond goed aan. Hij kan het gehele jaar worden geplant, zolang het niet vriest.

Dwergmispel snoeien

De dwergmispel is zoals gezegd ideaal voor vakbeplanting. De kleine heesters gaan dan wel hun eigen gang, maar dat betekent ook dat ze weinig vragen van hun plantenbaasje. Dwergmispels verdragen snoei erg goed. De bodembedekker kan het beste in toom worden gehouden tussen mei en september. Snoei na de bloei om het jaar erop te genieten van de mooie besjes.

Dwergmispel en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Kriebelen jouw groene vingers en wil je een aantal dwergmispels kopen? Goed idee! Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de dwergmispel ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.