Vetkruid

Misschien ken je 'm als dakbedekker, maar ook als bodembedekker is vetkruid een prachtige toevoeging aan de tuin. Omdat je weinig onderhoud aan dit Sedum hoeft te plegen, is vetkruid dé plant voor mensen zonder groene vingers. Je kunt deze bodembedekker nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Dikkemanskruid | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met vetkruid

Het makkelijke vetkruid past zich aan aan elke omgeving en komt het best tot zijn recht wanneer deze een groot oppervlak bestrijkt. Je hoeft je dan ook zeker niet in te houden wanneer je deze Sedum plantjes bestelt. Hoe meer, hoe beter! De vetplant staat erom bekend dat hij droge periodes makkelijk overbrugt door water op te slaan en vast te houden in zijn bladeren. Je zult zien dat deze blaadjes vervolgens opzwellen. Het zijn dus uitermate sterke planten die niet zo moeilijk doen over hun standplaats.

Sedum of vetkruid kopen | bijSTOX.nl

Kenmerken van Sedum

Sedum is verkrijgbaar in verscheidene soorten, vormen en zelfs kleuren. Zo kan het vetkruid een egale groene tint aannemen, maar zijn er ook soorten met een bonte mix van gele, roze en paarse bloemsoorten. Ook hun bladgrootte en -vorm kan onderling enorm verschillen. Zo heeft de Sedum spathulifolium bijvoorbeeld een vlezig groen blad met een wit poederlaagje, terwijl de Sedum matrona voornamelijk opvalt door zijn roze bloemtrossen. Vetkruid wordt vaak niet veel hoger dan 10 centimeter, maar zorgt wel jaarrond voor een prachtige aanblik. Het kruid is immers meestal winterhard en wintergroen. Ook vlinders, bijen en andere insecten zijn dol op het vetkruid. Het is daarom ook een plant die bijdraagt aan een gezonder ecosysteem.

Ontdek ook de gele muurpeperVetkruid planten en verzorgen

Vetkruid is in principe één van de meest makkelijke bodembedekkers, maar als ‘ie het zelf voor het zeggen had, koos de plant voor een zonnige spot. Een voedselrijke en goed waterdoorlatende bodem is ideaal. Plant het vetkruid tussen staptegels, of zelfs in een stapelmuur. Ook als borderrand of in plantenbakken zal het kruid niet misstaan. Het Sedum groeit zeer compact en bedekt de bodem goed, zodat onkruid geen kans krijgt.

Sedum snoeien

Snoeien is bij een Sedum tapijt eigenlijk niet echt noodzakelijk. Wel kan het nodig zijn om de plant af en toe een beetje in toom te houden. Knip de iets te enthousiaste Sedum bij met een snoeischaar. Wanneer de bloemen zijn uitgebloeid, kunnen ook deze in het voorjaar worden weggeknipt.

Meer droogtebestendige plantenVetkruid en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Genieten van de lusten van een groen karpet, maar niet de lasten? Ga dan voor Sedum! Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast het vetkruid ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.