Gazon

Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Ook jij kan de meest mooie grasmat in jouw tuin bemachtigen. Hoe? Met de juiste verzorgingsproducten uiteraard! Graszaad, kalk en mest zorgen ervoor dat jouw gazon het zonnetje van de tuin wordt. BijSTOX.nl levert (bijna) alles wat je nodig hebt voor het onderhouden van je tuin aan huis. Ontdek het zelf!

Online graszoden bestellen

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 19 producten

Haal het beste uit jouw grasmat

Een grasmat is altijd een goed idee! Gras voelt heerlijk aan je voeten en geeft je tuin een prachtig groene aanblik. Daarnaast kunnen de kinderen er heerlijk op spelen. Een gazon kan uiteraard ingezaaid worden, maar de meeste mensen kiezen ervoor om graszoden te leggen. Ze geven immers een snel een mooi groen resultaat. Graszoden kunnen het hele jaar worden gelegd, maar het najaar heeft de voorkeur. De grond is dan nog enigszins warm en door het vochtige weer kan het gras snel wortelen. Uiteraard moeten periodes van vorst worden vermeden.

Gazon aanleggenJouw gazon verzorgen in het voorjaar

Hoera, het is voorjaar en het buitenseizoen kan beginnen! Je hebt het gras in de winter terecht lekker met rust gelaten, dus het is hoogtijd om je gazonnetje eens flink te verwennen. Breng je grasmat in topconditie zodat je de gehele lente en zomer van een groener dan groen grasveld kunt genieten. We adviseren dan ook om aan het begin van het voorjaar mossen en onkruid uit het gazon te verwijderen. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een verticuteermachine. Door met dit apparaat gaatjes in de grond te prikken, krijgt de bodem, en uiteindelijk dus ook het gazon, meer lucht. Zo kan het gras weer 'ademen'. Check ook de pH-waarde van het gras. Blijkt na de bodemtest het gazon te zuur? Het is belangrijk dat je je gras verwent met wat kalk van bijvoorbeeld ECOstyle en Pokon.

Alles voor je gazon | bijSTOX

Bemesten en maaien

Wanneer de bodem van het gazon in goede conditie is, het onkruid is verwijderd en de sprieten lekker kunnen gaan groeien, kan je het gras gaan bemesten. Dit doe je in ieder geval 3 keer per jaar, met uitzondering van de winter. Speciaal gazonmest zorgt voor een sterke grasmat met een betere weerstand in een nog groener jasje. Wanneer je gras een groeispurt doormaakt zit er niks anders op dan met de grasmaaier aan de slag te gaan. Maai het gras echter niet té kort, want dit maakt het gazon extra kwetsbaar voor mosgroei en ziektes. Houd ongeveer 7 centimeter aan, zeker in de wat drogere periodes. Het wat hogere grasveld zorgt daarnaast voor een betere biodiversiteit. Insecten hebben namelijk meer plek om zich te verstoppen.

TIP: Wanneer er na een verticuteer- of maaibeurt wat kale plekken ontstaan, hebben we uiteraard graszaad voor je op voorraad. Hiermee vul je de bruine plekken binnen mum van tijd op met prachtig groen gras.

Alles over grasmaaienAlles voor een gezond gazon kopen in Limburg bijSTOX

Maak van de tuin een groen paradijsje met een prachtige grasmat. Een selectie van ons assortiment vind je in onze webshop. Je bestelt het gewenste product eenvoudig online, gewoon vanuit je luie stoel!