Gele Muurpeper

Wie wordt er nu niet blij van kleur in de tuin? Met de gele muurpeper haal je niet alleen een groene, maar eigenlijk ook een gele bodembedekker in huis! De winterharde vaste plant, ook wel bekend als Sedum acre, heeft in de zomer opvallende gele, stervormige bloemen waar een saaie tuin direct een fijne opknapper van krijgt. Je kunt de gele muurpeper nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Maagdenpalm | Leliegras | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met de gele muurpeper

In een tuin met veel verharding, zoals tegels of grind, kan het regenwater een stuk moeilijker weglopen. Ook negeren vogels en insecten zo’n tuin en kan het er behoorlijk warm worden. Ga dus voor een duurzamere optie en kies voor een bodembedekker. De gele muurpeper is zo’n plant die uitermate geschikt is voor vakbeplanting. Omdat de stengels sterk kunnen vertakken, vormt de gele muurpeper al gauw een bijzondere groengele mat. Hij wordt niet veel hoger dan 10 centimeter.

Kenmerken van de gele muurpeper

Een vrolijke noot in de tuin: dat is de gele muurpeper ten voeten uit! Door zijn felgele kleur is het de ideale vaste plant om met andere soorten te combineren. Omdat de Sedum acre redelijk goed tegen droogte kan, is het ook de perfecte plant om te gebruiken in een rotstuin of op een stapelmuur. Ook tussen de voegen van een aantal staptegels staat de plant prachtig. Wel houdt de vetplant van een warme plek. De laagblijvende plant, familie van de Crassulaceae, bloeit de gehele zomer, maar is door zijn winterharde en wintergroene eigenschappen elk seizoen een genot om naar te kijken. Omdat het een vetplant is, is meteen duidelijk waarom de plant weinig van zijn eigenaar vraagt: de kleine, maar dikke blaadjes zorgen ervoor dat het Sedum maar weinig water verliest.

Meer rotsplantenSedum acre planten

Zoals gezegd doet dit Sedum het goed op droge gronden. Koude temperaturen zijn voor deze plant geen probleem, maar hij prefereert wel een zonnig plekje. Halfschaduw kan nog net, maar een plekje onder een boom vindt de gele muurpeper minder fijn. Hij staat graag op een voedselrijke en waterdoorlatende bodem.

Gele muurpeper kopen | bijStox

Gele muurpeper snoeien

Hier kunnen we kort, maar krachtig over zijn: in principe hoeft de Sedum acre niet gesnoeid te worden. De plant doet lekker zijn ding en vraagt niet per se om een knipbeurt. Groeit ‘ie buiten de perken? Dan kan de plant uiteraard met de snoeischaar worden ingeperkt. Ook kunnen oude of dode takken natuurlijk worden afgeknipt.

Gele muurpeper en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Fleur de tuin op met de gele muurpeper! Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de Sedum acre ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.