Aangroeigarantie

De planten en bomen die bijSTOX Online levert zijn van uitstekende kwaliteit. Ze zijn met vakmanschap gekweekt en met zorg door ons geselecteerd. Aangroei zou geen problemen moeten opleveren als je de aanwijzingen opvolgt in onze plantinstructies.

Wij staan in voor de kwaliteit van onze producten op het moment van leveren. Wij geven daarom ‘aangroei-garantie’ op al onze planten en bomen. Dit houdt in dat je na aankoop 3 maanden garantie hebt op het aangroeien van bij ons gekochte planten en bomen mits de planten op de juiste wijze zijn verzorgd. Als consument mag je verwachten dat aangekochte producten in alle redelijkheid functioneren. In het geval van planten betekent dat groeien.

Op een aantal zaken hebben wij echter geen controle. In de onderstaande gevallen vervalt dan ook het recht op garantie:

  • Niet opvolgen van plantinstructies en verzorging
  • Schade ontstaan door verdroging, strenge vorst of extreme hitte
  • Schade ontstaan door extreem natuurgeweld in de vorm van hagel, extreme neerslag, wind of storm
  • Afsterving of groeistoornis door slechte bodemstructuur (doorwortelbaarheid en ontwatering)
  • Schade ontstaan door vorst na levering
  • Schade ontstaan door ongedierte, wild, schimmels en ondeskundig gebruik van bestrijdingsmiddelen na levering
  • Wortelgoed is uitgesloten van garantie

Is er iets dat je opvalt aan de plant, of valt de groei tegen, laat het ons dan binnen de eerste drie maanden na aankoop weten. Om in aanmerking te komen voor garantie ontvangen wij graag een mail via klantenservice@bijstox.nl met het factuurnummer en een drietal foto’s. Eén van veraf waar de volledige plant op staat, één van dichtbij en een detailfoto. Als je aanspraak op onze aangroeigarantie terecht is zullen wij dit zo spoedig mogelijk met je oplossen. Hierin zijn er twee opties mogelijk:

Optie 1: Je krijgt van ons gratis een nieuw exemplaar na expertise van ons waaruit blijkt dat de kwaliteit onvoldoende is geweest.
Optie 2: 100% garantie blijkt niet mogelijk omdat de verzorging niet te controleren is. Afhankelijk van de oorzaak en het termijn waarbinnen je plant is gestorven zullen wij de hoogte van de korting op een nieuw exemplaar bepalen.