Grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn dé eyecatcher voor ieder interieur. Kamerplanten brengen rust in het interieur, óók als ze groot van formaat zijn. Met een grote kamerplant creëer je al snel een écht groen interieur, ook als je deze aanvult met een aantal kleinere planten of hangplanten. Een grote cactus, palm, ficus, of bananenplant: je vindt het bijSTOX.nl!

Toon filter Verberg filter

Filter

 • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 41 producten

Hoge kamerplanten: wat is de beste standplaats?

De ruimte waar je de grote kamerplanten neerzet is belangrijk voor de plant en hoe deze groeit. Hierbij kun je letten op de volgende factoren:

 • De plafondhoogte: vaak is een standaard plafond 240 tot 250 centimeter. Omdat een grote kamerplant in een grote pot staat, za

 • De raamhoogte: als de plant een lichte standplaats nodig heeft, houd er dan rekening mee dat het raam 20 centimeter hoger dient te zijn dan de plant zelf. Anders heb je kans dat de plant boven kaal wordt. 

 • Volwassen grootte: houd rekening met de ruimte die de plant eventueel nog nodig heeft om verder te groeien en uit te lopen. 

Een hoge smalle plant voor ieder interieur

Wil je wel graag een plant die wat meer indruk maakt, maar een die niet te veel uitloopt in de breedte? Dat is ook een optie, met een van de volgende planten:

 • Cactus

 • Pachira aquatica

 • Dracaena Lemon Lime

 • Scindapsus Trebie

Een plant die wat hoger is, maar wel smal blijft, geeft een heel ander effect dan enkel lagere planten. Zo kun je juist in een kleinere ruimte kiezen voor wat meer hoogte, zodat de kamer er niet te vol uit ziet. 

Grote kamerplanten online bestellen bijSTOX.nl

Populaire grote woonkamer planten

Er zijn verschillende kamerplanten die erg geliefd zijn als grote woonkamer planten, zoals: 

 • Gatenplant - Monstera ‘Pertusum’

 • Cactus - Euphorbia ingens

 • Palmlelie - Yucca elephantipes

De maat van een grote kamerplant is natuurlijk ook deels afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt. Een kamerplant kan groot ogen wanneer deze veel uitloopt in de breedte en veel blad produceert, maar ook een smalle kamerplant die wat hoger is kan een mooie ruimte opvullen in het interieur. Je vindt in ons assortiment dan ook verschillende soorten en maten grote kamerplanten, zodat er voor iedere ruimte een passende plant te vinden is.

Creëer een urban jungle met grote huiskamerplanten

Door hoogteverschil te creëren in de planten die je uitkiest, oogt jouw huiskamer al snel als een urban jungle. De verschillende planten hoeven niet op elkaar te lijken, juist het verschil in grootte, hoogte en bladvorm geeft een jungle effect. Ook kun je verschillende formaten planten bij elkaar zetten, in plaats van verspreiden over de ruimte. Een verschil in blad kleur en bladvorm geeft een extra speels effect. Eigenlijk zijn er zo min mogelijk styling regels als het aankomt op de urban jungle, dus alles mag bij elkaar!

Grote kamerplanten online bestellen bijSTOX.nl

Een mooie nieuwe kamerplant bestel je gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl. Kies meteen een mooie bijpassende pot uit, dan is de plant meteen klaar om deze een mooie plek te geven thuis. Binnen 5 dagen wordt jouw bestelling thuisbezorgd en is deze klaar om de show te stelen in jouw interieur!