Graszoden

Is het gras aan de overkant altijd groener? Dat is vanaf nu verleden tijd! Je kunt nu makkelijk en snel graszoden bestellen bijSTOX online. Kies zelf een datum om ze thuis te laten bezorgen.

Bestel hier je graszoden

 

 

Zelf graszoden aanleggen voor een mooi gazon

Het leggen van graszoden brengt veel gemak met zich mee en je kunt sneller plezier hebben van het resultaat dan wanneer je kiest voor het zaaien van gras. Hoewel het enige tijd kost om de graszoden goed te laten hechten, is het voor het oog al meteen een mooi egaal gazon, anders dan wanneer de zaadjes uit gaan komen en tijd nodig hebben om te groeien. Ook is het leggen van graszoden een bezigheid waar je niet al te groene vingers voor nodig hebt. Na aanleg is het een kwestie van voldoende bewatering, af en toe bemesting en het geven van tijd waardoor de graszoden zich hechten aan de bodem. 

Graszoden bestellen bijSTOX

 

Soorten graszoden voor een mooi gazon 

Voordat je begint met het aanleggen van het gazon, is het belangrijk om rekening te houden met het soort gazon dat het beste bij jou past. Wordt het een speelgazon of een siergazon? Zoals de namen al doen vermoeden is de ene soort een stuk steviger, waar de andere juist wat sierlijker en fijner is. Afhankelijk van waar het gazon voor gebruikt wordt, kun je de keuze maken voor een van de twee soorten. Het zou immers zonde zijn om op een siergazon te ravotten, als een speelgazon daar een stuk beter tegen kan! 

Wat heb je nodig voor het aanleggen van een nieuw gazon?

Een aantal stappen kun je ter voorbereiding alvast doen, zodat de bodem klaar is voor een mooi gazon. De stappen zijn als volgt:

  • Begin met het losmaken en egaliseren van de bodem, met behulp van goed tuingereedschap. Door de bovenlaag meng je compost en potgrond en daarna is het een kwestie van goed egaliseren voordat je de graszoden gaat leggen.
  • Maak de grond goed nat voordat je begint met het uitrollen van de graszoden.
  • Zorg er bij het leggen voor dat je de rollen dicht tegen elkaar uitrolt. 
  • Stamp de zoden goed aan en steek de kantjes af met een kantafsteker.
  • De weken daarna is het belangrijk om goed te sproeien en te bemesten. 

Voor de gazon verzorging kun je onze medewerkers in de verschillende vestigingen in Heerlen, Maasbracht en Roermond uiteraard om advies vragen, dan helpen we je met persoonlijke adviezen. Je vindt alle benodigdheden voor een mooi en gezond gazon bij bijSTOX, zoals elektrische grasmaaiers enzovoort! 

Online graszoden bestellen bij bijSTOX

Je kunt de graszoden nu online bestellen. We bezorgen deze bij jou thuis!

Bestel hier je graszoden

Toon filter Verberg filter

Filter