Zwenkgras

Een grasje geeft een levendig beeld aan je tuin. Met de wind die langs de sprietjes waait, heb je immers altijd een dynamisch uitzicht. Het zwenkgras is zo’n bodembedekker die dat absoluut als effect heeft. Je kunt het zwenkgras nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Dikkemanskruid | Kardinaalshoed | Klimop

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Richt jouw tuin groen in met het zwenkgras

Maak van de tuin een groen paradijsje door aan de slag te gaan met bodembedekkers en vakbeplanting. Je hebt vaak jaarrond plezier van dit groene uitzicht én je draagt je steentje bij aan een toekomstbestendige planeet. Kies bijvoorbeeld voor het makkelijke zwenkgras. Dit bodembedekkende siergrasje maakt van jouw tuin een elegante verschijning. De vaste plant is zeer geschikt voor rotstuinen, maar ook in een mooie bloempot komt dit siergras tot zijn recht. Het gras groeit als een compact half bolletje en siert met zijn sprietjes elke tuin.

Meer over siergrassen
 

Kenmerken van de Festuca

De populaire Festuca, zoals de plant in het Latijn heet, komt voor in verschillende gedaantes. Er zijn rond de 70 cultivars en de verschillen zitten 'm voornamelijk in grootte en kleur. De twee meest bekende zijn de Festuca glauca (blauw schapengras), met mooi blauw loof en groengele bloemaren, en de Festuca Gautieri, de groene variant onder de zwenkgrassen. Het zwenkgras is een zeer sterke plant die eenvoudig te onderhouden is. Ook in de winter heb je veel plezier van de plant, want hij is goed winterhard en wintergroen. Het gras wordt ongeveer 30 centimeter hoog en bloeit vanaf juni in lichtbruine kleuren. Wist je dat het gras vlinders aantrekt? Dat is nog eens een mooi tafereel!

Festuca kopen | bijSTOX.nl

Festuca planten en verzorgen

Plant de Festuca na de vorstperiode. Het zwenkgras staat graag in een niet al te voedselrijke, maar wel waterdoorlatende bodem. Bij voorkeur zet je deze op een (half)zonnig plekje. Zon zorgt ervoor dat de Festuca een extra intense kleur krijgt, met name de blauwe variant. Zwenkgras heeft een voorkeur voor droogte en staat dus liever niet in een te natte bodem.

Zwenkgras snoeien

Het zwenkgras vraagt weinig van zijn plantenbaasje. Wel is het goed om in het voorjaar de afgestorven delen van de plant voorzichtig weg te knippen. Zo zorg je dat de pol weer mooi van kleur wordt en opnieuw gaat uitlopen met jonge uitlopers. Festuca heeft matig extra voeding nodig.

Zwenkgras en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Til je tuin naar een eleganter en groener niveau met het bijzondere zwenkgras. Je zult van deze sierlijke bodembedekker zeker geen spijt krijgen. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de Festuca ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.