Dwergpalm

Ga je liever voor een iets bescheidener maatje palmboom? Dat snappen wij! En daarom hebben wij ook een fijn assortiment dwergpalmen. De dwergpalm kent verschillende varianten waaronder de Europese dwergpalm, de Mexicaanse dwergpalm en de dwergdadelpalm. In het Caribisch gebied kan de dwergpalm een hoogte van 8 meter bereiken. Maar geen zorgen: dankzij het Europese klimaat wordt deze winterharde palm niet veel hoger van 1 of 2 meter. 

Toon filter Verberg filter

Filter

De voordelen van een dwergpalm

Bigger is not always better! Aan het aanschaffen van een dwergpalm zitten onwijs veel voordelen. Zo is het de ideale tuin- én kamerplant. Hieronder benoemen we enkele voordelen van een dwergpalm in huis of tuin:

  • De dwergpalm is een snelle groeier, althans in het begin. Je zult dus binnen enkele maanden al volume en body in de palm zien. De dwergpalm zorgt dus al snel voor een verzorgt uiterlijk van uw tuin. 
  • De dwergpalm wordt niet gauw hoger dan 1 of 2 meter, wat het ook een leuke kamerplant maakt. 
  • De dwergpalm kent verschillende varianten. Zo is de Europese dwergpalm te herkennen aan zijn waaierblad, maar kent de Mexicaanse dwergpalm juist een heel zacht piekerig blad. Voor ieder wat wils dus!

Hoe verzorg je een dwergpalm?

In tegenstelling tot de palmboom, heeft de dwergpalm aanzienlijk minder water nodig. Je geeft de dwergpalm zomers wekelijks en ‘s winters eens per twee weken water. Wel wordt aangeraden om het gewone bewateren op de pot eens af te wisselen met het besproeien van de dwergpalm. Hiermee verdrijf je namelijk ongedierte en blijven de bladeren mooi schoon en glanzend. Voed de dwergpalm ‘s zomers eens per maand en laat de dwergpalm in ‘s winters genieten van zijn winterslaap. Gebruik speciale palm grond en zet de dwergpalm niet in de directe zon. Op een te donkere plek stopt de dwergpalm met groeien, maar op een te lichte plek worden de bladeren snel geel of bruin.

Dwergpalm bijSTOX.nl

Welke palmboom is geschikt voor in de tuin?

Van deze dwergpalm een grote broer in de tuin? Bekijk dan onze palmsoorten in de webshop. Andere soorten palmbomen zijn bijvoorbeeld de Chinese Waaierpalm (Trachycarpus Fortunei) en de Windmill Palm (Trachycarpus Wagnerianus), die ook zeer geschikt zijn voor ons klimaat. Met een dwergpalm en een grotere palm kun je een echte mediterrane tuin creëren in het Nederlandse klimaat. Met zachte voorjaars temperaturen en een zonnige zomer is vakantie in eigen tuin zo gek nog niet! Je vindt bijSTOX in de webshop verschillende andere palmsoorten, waarmee je jouw mediterrane tuin kunt inrichten. Een fijne loungeset, een gekoeld drankje en een zomers zonnetje; jouw mediterrane tuin is compleet!

Een (dwerg)palm kopen bijSTOX

Haal het vakantie gevoel in huis of tuin met een (dwerg)palm. BijSTOX heeft een assortiment van verschillende soorten palmen, allemaal winterhard en geschikt voor het Nederlandse klimaat. Koop jouw (dwerg)palm online en je geniet hier snel van in eigen tuin Ontdek nu ons aanbod. Mediterrane planten voegen echt wat toe aan de tuin en brengen een ontspannen vakantie sfeer, in het Nederlandse klimaat. Kijk ook eens bij onze andere mediterrane toppers zoals de olijfboom of Toscaanse jasmijn.