Kamerplanten

Bij elk interieur horen kamerplanten. Ongeacht de woonstijl is er altijd een passende plant te vinden. Grote groene planten voor een ruimtelijke uitstraling, hangende planten voor een dynamisch effect, of kleurrijke en geurende kamerplanten voor een levendig interieur. Vind een plant die past bij het interieur, de kleuren in huis en vooral jouw persoonlijke voorkeuren. Ben je een echte planten fan? Kies dan voor grote kamerplanten met een stoere uitstraling. Geen groene vingers? Er zijn ook talloze kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben!

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 64 producten

Top 3 kamerplanten

Kleine sfeermakers, grote groene geluksbrengers of hangende kunstwerken. Er is onwijs veel keuze in de wereld van kamerplanten. Vaak kiezen we toch voor planten welke het beste binnen ons interieur passen, een unieke uitstraling hebben en niet te veel verzorging vragen. Alle planten verdienen aandacht, maar we hebben voor het gemak een top 3 gemaakt met de meest populaire planten van het moment.

1. Monstera – Gatenplant

Groot en groen lijkt toch de race te winnen. De Monstera, of gatenplant, is dankzij de speciale vorm en grote bladeren een van de populairste planten van dit moment. Deze kamerplant houdt van warme vochtige ruimtes, maar niet van direct zonlicht. De Monstera vindt het fijn om altijd in vochtige grond te staan. Neem dus elke dag even de tijd om de grond en de bladeren te besproeien.

2. Pilea Peperomioides - Pannenkoekenplant

Terug van weggeweest is de Pilea Peperomioides. Vaak noemen we deze plant bij zijn bijnaam, net wat makkelijker. De Pannenkoekenplant was talloze jaren geleden al een echte eye-catcher in huis, en heeft nu zijn plekje in deze top 5 terug verdiend. De grote platte bladeren lijken op pannenkoeken, vandaar de bijnaam. Deze kamerplant is qua verzorging heel makkelijk. Een keer per week een beetje water is voldoende voor de pannenkoekenplant.

3. Strelitzia – Paradijsvogelplant

De bijnaam van de Strelitzia is de Paradijsvogelplant. En dit is geheel terecht. De exotische oranje kammen, de langwerpige bladeren en de wijde groei van deze plant maken het een echte eye-catcher. En net als in een exotisch oord, staat deze plant graag in de volle zon. Zorg wel dat de grond altijd licht vochtig is. Goed water geven en af en toe besproeien dus! 

Makkelijke kamerplanten

Wil je graag groen in huis, maar heb je geen groene vingers? Geen probleem! Er zijn talloze makkelijke kamerplanten die weinig last hebben van verwaarlozing. Makkelijke kamerplanten zijn er in alle soorten en maten. Wel geldt voor makkelijke kamerplanten dat de standplaats van de plant heel belangrijk is. Al hoef je de plant niet veel aandacht te geven, de standplaats bepaalt voor een groot deel of de plant het goed blijft doen. De hoeveelheid water, plantenvoeding en aandacht zijn een stuk minder belangrijk. 

Een makkelijke kamerplant die bijna jaarrond bloeit is de orchidee. Voor grote stoere kamerplanten kun je kijken naar de Zamioculcas of Livistona. Toch liever een kleiner maatje? Dan zijn de Sanseveria en de Schefflera fijne makkelijke kamerplanten.

Kamerplanten bestellen | bijSTOX.nl

Hangplanten

Hangplanten hebben hun oubollige jasje uitgetrokken. Waar we voorheen hangplanten veel in manden en korven zagen, en vooral buiten, zien we tegenwoordig heel veel hippe en trendy creaties binnen verschijnen. Een orchidee die boven de eettafel hangt? Of een mooie campanula die langs de boekenkast naar beneden kruipt? Hangplanten zijn echte kunstwerken in huis! 

Zonder ruimte te verliezen, voeg je toch een hoop groen toe aan je inrichting.  Zet een hangplant op de hoek van een hoge kast, op een sokkel in de hal of gebruik een macramé hanger.  Hangplanten hebben alleen de wens voor licht. Ben je dus van plan om een element boven de eettafel te maken met verschillende hangplanten? Let dan wel op dat de eettafel niet in een donkere hoek staat. Staat de eettafel voor het raam? Perfect! Maar vermijd wel direct zonlicht. 

Hangplanten zijn er groen of bloeiend. Veel cactussoorten komen voor als hangplanten, maar ook bloeiers kunnen opgehangen worden. Denk aan de orchidee of de lipstickplant.

Meer groen? Zeker doen!

Een kamerplant kan in elke ruimte. De huiskamer, badkamer en zelfs de slaapkamer kunnen ingericht worden met bijpassende planten. Maar naast dat kamerplanten een echte toevoeging zijn aan ieder interieur, brengen deze groene vrienden nog meer voordelen in huis:

  • Veel kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking. Sommige kamerplanten hebben de kracht of chemische deeltjes in de lucht af te breken en daarmee de lucht als het ware te verfrissen. Ook verhogen planten de luchtvochtigheid in huis, wat voor ons mensen heel fijn is - helemaal op dagen dat de verwarming aan staat. 
  • Kamerplanten verhogen de concentratie en verminderen stress. Groen om je heen verbetert de gemoedstoestand, en heeft een rustgevend effect wat ons stressniveau doet dalen.
  • Ook verminder je de akoestiek in huis door het toevoegen van kamerplanten. Wel zo fijn voor de buren. Kies dus voor één grote eye catcher in de hoek of verschillende kleine kamerplanten bij elkaar. Geluid zal hierdoor minder snel afketsen en is de algehele akoestiek in huis prettiger. 

Bestel kamerplanten online bijSTOX.nl

Verrijk jouw interieur met kamerplanten! Groot, groen, bloeiend of klein. Er is onwijs veel keuze. En alle soorten en maten kamerplanten bestel je eenvoudig en snel online bijSTOX.nl. Binnen ons online assortiment is er altijd wel een kamerplant die perfect bij je past! En maak het helemaal af door een trendy pot toe te voegen. Online bijSTOX.nl vind je een ruim assortiment potten voor binnen en buiten. Op zoek naar het échte binnen-buiten gevoel? Kijk dan ook eens bij onze online collectie tuinplanten.