Goudaardbei

Een goudaardbei in de tuin? Dat klinkt nog eens goed! Helaas is deze bodembedekker niet geschikt om in je mond te stoppen, maar het oog kan er absoluut van genieten. Deze groenblijvende bodembedekker heeft in het voorjaar namelijk gele bloemetjes. Daar word je nog eens vrolijk van! Je kunt de goudaardbei nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Patrijsbes | Maagdenpalm | Leliegras | Lavendel | Kruiptijm.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met de goudaardbei

De goudaardbei, ook wel bekend onder zijn Latijnse naam Waldsteinia ternata, valt op door zijn felgele bloemetjes die in het voorjaar kort bloeien. Door zijn glanzende groene blad krijg je een spannend contrast. Hoe leuk is het om de tuin daarmee te verrijken? De winterharde én wintergroene plant geeft direct een groene draai aan de tuin en dat kunnen we met het oog op een duurzame toekomst zeker gebruiken. Met zijn ondergrondse uitlopers zorgt hij binnen no-time voor een groen tapijt waarmee hij het onkruid weert. Ook voorkomt de plant uitdroging van de grond.

Bodembedekkers plantenKenmerken van de goudaardbei

Waar de goudaardbei zijn naam aan te danken heeft? Wie goed kijkt naar de vorm van de bladeren kan wel bedenken waarom hij deze Nederlandse naam draagt. Ook de goudgele bloemetjes, die in april of mei uitkomen, zijn uiteraard te verklaren. De plant is dan wel familie van de aardbei, maar in tegenstelling tot zijn broer geeft de goudaardbei geen vruchten. Wel heb je alle seizoenen plezier van deze plant. Het blad van de Waldsteinia zal in het najaar bronsgroen kleuren, maar in het voorjaar zal deze weer net zo glanzend en heldergroen zijn als daarvoor. De plant is laagblijvend en zal niet hoger dan 10 centimeter worden.

Goudaarbei kopen | bijSTOX

Goudaardbei planten

Over zijn standplaats doet de Waldsteinia niet zo moeilijk. Zon of schaduw, het maakt de plant eigenlijk maar weinig uit. Hij groeit en bloeit dus even mooi onder een boom. Hij houdt echter niet van te droge grond. Een sproeibeurt vindt de goudaardbei in een droge periode heerlijk. Zet de goudaardbei in voedselrijke en waterdoorlatende grond zodat de oppervlakkige wortels ook genoeg voeding binnenkrijgen.

Goudaardbei snoeien

Wat een makkelijke plant! De goudaardbei hoeft in principe niet gesnoeid te worden. Áls je de plant al wilt snoeien, is dat meer om ‘m een strak uiterlijk te geven zodat hij in vakbeplanting of in een border niet gaat woekeren. Doe dit in het najaar. Belangrijk is om de afgeknipte takken weg te halen met een hark, anders kunnen ze weer aangroeien. De nieuwe scheuten krijgen in het voorjaar weer de kans om prachtig te groeien en bloeien.

Goudaardbei en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Maak van de tuin een groen paradijsje (met een beetje geel)! De goudaardbei is een dankbare en makkelijke bodembedekker waar je veel plezier van gaat hebben. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de goudaardbei ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.