Purperklokje

Niet alleen de naam is mooi, het purperklokje zelf mag ook gezien worden! De winterharde Heuchera micrantha ‘Palace Purple’, zoals het purperklokje in het Latijn heet, is een opvallende verschijning vanwege haar grote, gekartelde en hartvormige, purper-bronze bladeren. Je kunt het purperklokje nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Dikkemanskruid | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met het purperklokje

Geef je tuin een groene boost met het bodembedekkende purperklokje. Met deze lage sierplant weer je niet onkruid, maar bescherm je de grond tevens tegen uitdroging. Daarnaast is de vaste plant een beauty om naar te kijken. Met het purperklokje voorzie je een groot oppervlak binnen de kortste keren van dichte beplanting. Maak een mooi, purper tapijt en zet desnoods nog een aantal purperklokjes in een bloempot of border. Het purperklokje mag namelijk gezien worden! Ook in de wat koudere maanden van het jaar heb je van deze sierplant plezier. Het purperklokje houdt ook dan zijn beeldschone bladeren vast, waardoor jij jaarrond kunt genieten van zijn bijzonder kleurrijke uiterlijk. Mochten ze in een erg strenge winter wat minder mooi worden, dan kan je de bladeren altijd met een snoeischaar afknippen. Je zult zien dat er snel een nieuw blad aangroeit.

Kenmerken van het purperklokje

De Heuchera is lid van de Steenbreekfamilie (Saxifragaceae) en kent meerdere verschijningsvormen. Zo hebben sommige soorten extra grote, tweekleurige bladeren met opvallende tekeningen en zijn er zelfs varianten die in de zomer witte bloemen laten zien. Zo ook de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’. Tegen het einde van de lente komen sierlijke stengels met witte bloempjes tevoorschijn. Dat is nog eens een knappe verschijning! Deze stengels steken hun koppie flink boven het bladerdek uit en kunnen wel een halve meter hoog worden. De bladeren zelf worden meestal niet hoger dan 30 centimeter.

Purperklokje kopen | bijSTOX.nl

Heuchera planten en verzorgen

Het purperklokje staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in waterdoorlatende, voedselrijke grond. Urenlang volle zon heeft de plant liever niet. De kans is dan aanwezig dat het blad verbrandt. Qua grondsoort is de plant niet echt de moeilijkste. Hij groeit bijna overal. Onze Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ is potgekweekt en daardoor het gehele jaar, met uitzondering van vorstperiodes, aan te planten. Geef het purperklokje na het planten voldoende water. Vanwege de opvallende bladeren vormt de Heuchera een prachtige backdrop voor andere vaste beplanting. De medewerkers van bijSTOX kunnen je adviseren over de mooiste plantcombinaties.

Bodembedekkers plantenHeuchera snoeien

Het purperklokje heeft weinig aandacht nodig. Hij woekert niet of nauwelijks, maar kan na de bloei wel een klein snoeibeurtje gebruiken. Wist je dat je de pluimvormige bloemen ook als snijbloem kunt gebruiken? Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de Heuchera een plant is die regelmatig verjongd moet worden. Dit komt omdat de bladeren direct uit de worstelstok groeien en dus na verloop van tijd steeds kleiner worden. Het wordt daarom geadviseerd om de plant elke drie jaar te verjongen door deze te scheuren. Dit betekent dat je de plant uit de grond haalt, wortels uit elkaar trekt en zo twee of meerdere planten verkrijgt. De jonge en gezonde plantdelen kan je vervolgens weer terug in de grond zetten.

Planten splitsen en delenPurperklokje en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Geniet van de paarse bladerpracht die het purperklokje je biedt. Deze bodembedekker geeft je tuin een bijzonder decoratieve boost. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast het purperklokje ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.