Potgrond big bag

Vaak heb je meer potgrond of tuinaarde nodig dan je in eerste instantie dacht. Een weekend lekker in de tuin rommelen is vaak in werkelijkheid gevuld met het af- en aanrijden naar het tuincentrum voor toch nog iets extra's. bijSTOX.nl heeft dit voor je opgelost: online bestel je makkelijk en snel big bags potgrond of tuinaarde. 

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Een big bag grond voor een kleine tuin

Wist je dat potgrond en tuinaarde een hele lange levensloop hebben? Een houdbaarheidsdatum heeft het eigenlijk niet. Dus ook als je geen grote tuin hebt en steeds maar kleine beetjes nodig hebt doe je er goed aan een big bag te kopen. Dit is namelijk een stuk voordeliger dan al die kleine zakjes en de ritjes naar het tuincentrum!

Wel kan het zo zijn dat een open zak potgrond na verloop van tijd wat droog aanvoelt, maar dit betekent niet dat je het niet meer kunt gebruiken. Doe alle droge potgrond in een grote emmer en giet er simpelweg water bij met een gieter of tuinslang. De grond is nu weer gereed om te gebruiken en nog steeds vol voedingsstoffen. 

 

Tuinaarde of potgrond 

Wanneer gebruik je potgrond en wanneer gebruik je tuingrond? Beiden worden gebruikt als voeding voor planten. Echter, tuinaarde of tuingrond is niet geschikt om te gebruiken voor planten die in potten of bakken staan. Daar is potgrond speciaal voor gemaakt. Tuinaarde heeft namelijk een relatief hoge zuurgraad. In een pot of bak wordt dit al snel té geconcentreerd en schadelijk voor de planten, terwijl het mengen van tuinaarde met de al aanwezige grond in de tuin juist zorgt voor een hele vruchtbare bodem. Tuingrond is meestal een combinatie van tuinturf en compost en gebruik je voor het bemesten en verbeteren van de bodem waarop je planten staan. 

Verse potgrond daarentegen bevat voldoende voeding voor een paar maanden en geeft bovendien lucht en zuurstof aan de wortels van een plant waardoor deze beter kan groeien. Je gebruikt potgrond vooral voor planten die in bakken of potten staan. 

Waarom zou ik een big bag kopen?

Veel mensen verkijken zich erop hoeveel potgrond ze echt nodig hebben. Dit is waarom je altijd toch nog even terug moet naar het tuincentrum voor een extra zakje. Gemakkelijk en snel bestel je big bags tuinaarde of potgrond op bijSTOX.nl. Je kunt kiezen tussen grond voor 1 kubieke meter of 2 kubieke meter. 

Goed om te weten: voor een border met planten van ongeveer 3 meter lang en 40cm breed heb je al 1170 liter grond nodig. Dit zijn bijna 30 kleine zakken! Maak het jezelf makkelijk en bestel een big bag. Uit 1m3 haal je ongeveer 1000 liter grond. Gebruik je toch niet alles? Dan bewaar je de grond op een droge plek voor de volgende keer. 

 

Bestel big bags grond bijSTOX.nl

Online op bijSTOX.nl bestel je makkelijk en snel big bags tuinaarde, potgrond of houtsnippers. We bieden de big bags aan in dezelfde varianten als de kleine zakjes. Of je nu op zoek bent naar universele potgrond of bemeste tuinaarde, bijSTOX.nl heeft het. We leveren de big bags (vanaf 150€) binnen 5 werkdagen gratis thuis in Nederland. Je hoeft ze dus zelf ook niet te tillen!