Vrouwenmantel

De vrouwenmantel heeft niet alleen een prachtige naam, maar is ook een bijzonder aantrekkelijke verschijning. Het fraaie blad valt op, zeker wanneer er na een regenbui allemaal diamantachtige druppels op blijven liggen. Je kunt de vrouwenmantel nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Dikkemanskruid | Kardinaalshoed | Klimop

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met de vrouwenmantel

Maak van de tuin een groen paradijsje door aan de slag te gaan met bodembedekkers en vakbeplanting. Je hebt vaak jaarrond plezier van dit groene uitzicht én je draagt je steentje bij aan een toekomstbestendige planeet. De vrouwenmantel is een bijzondere plant waarover meerdere mythes rondgaan. Zo verzamelden vroegere alchemisten de fonkelende regendruppels op de bladeren vanwege de puurheid van het water. Ze dachten dat ze hiermee goud zouden kunnen maken. Ook andere magische en helende krachten werden en worden aan de plant toegewezen. In de kruidengeneeskunde wordt vrouwenmantel bijvoorbeeld gebruikt voor allerhande vrouwenklachten, zoals menstruatieproblemen.

Kenmerken van de Alchemilla

De Alchemilla mollis , zoals de Latijnse naam van de fraaie vrouwenmantel luidt, heeft grijsgroene, behaarde bladeren. Ze zijn waaiervormig en golvend getand. Het blad van de vrouwenmantel is ontzettend decoratief en sterk. Wist je dat het blad, maar ook de bloemen van deze vaste plant ook regelmatig worden gebruikt in boeketten? De elegante plant is winterhard, maar verliest in de wintermaanden wel zijn blad. Aan het begin van de lente zal je zien dat de bodembedekker gele bloemetjes vormt. De vrouwenmantel bloeit soms wel door tot in augustus. Hoe zonniger de standplaats, hoe meer bloemen tussen de bladeren tevoorschijn zullen piepen. De plant kan wel tot een halve meter hoog worden.

Vrouwenmantel kopen | bijSTOX.nl

Vrouwenmantel planten en verzorgen

Omdat de vrouwenmantel zijn oorsprong vindt in Europese bossen, is het een plant die niet zo houdt van droogte. Veel liever heeft hij een vochtig plekje in waterdoorlatende grond. Bij wat drogere periodes in de zomer houdt de vrouwenmantel ervan om wat extra water te krijgen. Het liefst staat de bodembedekker in het zonnetje of in de halfschaduw.

Meer vaste planten
 

Vrouwenmantel snoeien

Vanaf mei zal de vrouwenmantel bloeien met prachtige bloempjes. Het is goed om na de bloei de bloemen direct af te knippen, aangezien de plant zich nogal snel kan uitzaaien. Later in het jaar treedt er meestal nog een tweede bloei op. Wil je de plant vermeerderen?  Dan kan je deze in het voorjaar scheuren en herplanten. Dat scheuren houdt in dat je de plant uit de grond haalt, wortels uit elkaar trekt om zo twee of meerdere planten te verkrijgen. De jonge en gezonde plantdelen kan je vervolgens weer terug in de grond zetten.

Planten scheuren en delen
 

Vrouwenmantel en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Geef je tuin een groene boost en ga voor de bodembedekkende vrouwenmantel! Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de vrouwenmantel ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.