Buitenpotten

Op zoek naar mooie en praktische plantenbakken of bloempotten voor buiten? Een selectie uit ons volledige assortiment kun je nu ook online bestellen. BijSTOX.nl levert (bijna) alles wat je nodig hebt om je tuin met buitenpotterie aan te kleden. En dat doen we met onze eigen bezorgservice, in héél Limburg.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 61 producten

Bloempotten om de tuin gezellig te maken

Jouw terras, balkon of tuin is maar een kale bedoeling zonder leuke sfeermakers zoals buitenpottentuinplanten en tuinmeubelen. Buitenpotterie is er bijSTOX in allerlei soorten, maten en kleuren: zo is er voor ieder wat wils! Wij bieden diverse plantenbakken en bloempotten merken aan van o.a Capi en Ter Steege. Of je nu op zoek bent naar een kleine bloempot of een echte eyecatcher voor in de tuin: er is van alles te vinden op onze (online) bloempotten afdeling. Of je nu houdt van landelijk, modern of klassiek. We hebben bloempottenbloembakken, manden, balkonbakken en geglazuurde buitenpotten van terracotta. Of toch liever een lichtgewicht kunststof buitenpot of pot die 100% recyclebaar is?

Afwatering voor bloempotten

In het voorjaar is het natuurlijk een hartstikke leuke bezigheid om de tuin gezellig aan te kleden met planten en bloemen die stralend in hun eigen plantenbakken staan. Bij veel van onze buitenpotten of tuinpotten is een afwateringsgat verwerkt in de pot. Waarom? Omdat een tuinpot afwatering nodig heeft. In ons kikkerlandje regent het nogal vaak dus het overtollige (regen)water moet goed weg kunnen lopen. Deze buitenpotten zijn dan ook enkel geschikt om in de tuin te plaatsen en niet in de woonkamer in huis. Daarvoor moet je bij de binnenpotten zijn. Een goede plantenbak moet gerust het gehele jaar buiten in de tuin of op het balkon kunnen staan.

Plantenbakken voor buiten

Veel potten kunnen ook in het najaar buiten blijven staan, maar om je nóg beter te helpen, hebben wij een aantal tips van de potterie experts voor je op een rij gezet:

  • Een drainagegat is een echte must voor bloempotten
  • Koop een winterafdekhoes voor in het najaar. Op die manier worden jouw tuinplanten en potten beschermd tegen kou en regen. 
  • Plaats een plantenbak altijd op een plek waar de wind minimaal is en plaats de potten zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. 

Balkonbakken en terraspotten

Om je balkon of dakterras wat op te leuken zijn prachtige bakken te vinden. O.a zomerbloeiers, bloembollen, vaste planten en kuipplanten zijn bij uitstek geschikt voor deze potten. Heb je ruimte over? Dan kun je ook kiezen voor een klimplant. Deze planten groeien in vaste bakken of in losse potten maar je kunt ze ook ophangen.

Ontdek de CAPI buitenpotten

Ben je niet bekend met het prachtige en unieke merk Capi? Wij vertellen je er meer over! Capi plantenbakken zijn gemaakt voor binnen en buiten. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen. Capi plantenbakken zijn enorm licht wat het erg makkelijk maakt om de potten te verplaatsen. Deze bloempotten, die in Nederland worden geproduceerd, zijn van recyclebaar materiaa, breukbestendig en hebben een garantie van 10 jaar. Verder is Capi continu bezig met verantwoord ondernemen.

Kies de juiste pot bij de juiste plant

Het verschilt per tuinplant welke potmaat je nodig hebt. Zo zijn bloembollen en eenjarige tuinplanten al snel blij met een kleinere bloempot. Deze planten staan namelijk een kortere periode in een bloempot. Máár ben je bijvoorbeeld gek op heesters in de tuin? Dan heb je al snel een pot nodig waar minstens 40 liter grond in kan. Deze grotere (en zwaardere) potten zijn uiteraard ook bij ons verkrijgbaar. Deze forse pot met daarin een prachtige tuinplant maakt natuurlijk wel indruk.