Vaste planten

Met vaste planten geniet je het hele jaar door van een gezellige & kleurrijke tuin! Tot onze favorieten behoort zeker de Lavendel.

Kijk ook eens bij: Eénjarige planten | BodembedekkerSiergrassen | Sierheesters | Voeding en verzorging

Wat zijn vaste planten?

Een vaste plant is simpelweg gezegd een wintervaste plant die de winterse kou in ons land kan overleven. Dit houdt in dat een vaste plant ieder jaar opnieuw terugkomt en steeds een beetje groter en sterker dan het jaar ervoor wordt. De meeste vaste planten die je koopt, beginnen rond maart te bloeien en blijven daarna nog een hele lange tijd groen. Dus ook optimaal genieten van jouw tuinplanten in de herfst- en wintermaanden! Wist je dat er ook winterbloeiende vaste planten zijn? Deze vaste planten vormen zelfs in de wintermaanden bloemen. 

Winterbloeiende vaste planten

Onderstaande planten doen het goed in de laatste maanden van het jaar. De leverbaarheid van deze planten varieert dus houd deze webshop in de gaten of neem contact op met één van onze vestigingen als je er meer over wilt weten.

 1. Chinese toverhazelaar (een struik die tijdens de wintermaanden bloeit met gele bloemen op kale takken)
 2. Druifstruik of mahoniestruik (een wintergroene struik die tijdens de wintermaanden bloeit met gele bloemaren)
 3. Forsythia intermedia 'Lynwood' (een struik die vanaf februari bloeit met een zee van gele bloemetjes)
 4. Skimmia (een struikje dat vanaf oktober knoppen krijgt waaruit rond het einde van de winter witte bloemen komen)
 5. Viburnum tinus (een wintergroene struik die in de winter met witte bloemschermen bloeit)

Vaste plant kopen in Roermond, Venlo of Heerlen

 

Onze vaste planten top 3

Door al het aanbod van vaste planten, verlies je al snel het overzicht. BijSTOX heeft daarom voor jou een top 3 vaste planten gemaakt. Geniet van alle mooie kleuren in je tuin!

 1. Hortensia - Als je op zoek bent naar een prachtige plant die vrijwel in elke tuin past, dan is de populaire tuinplant Hortensia de ideale keuze. Ook erg leuk om als cadeau te geven! Deze vaste tuinplant vindt zijn oorsprong IN Azië en Zuid-Amerika. Verder bloeit deze vaste plant al vanaf het begin van de lente tot in de nazomer. De Hortensia staat ook erom bekend dat het een erg sterke tuinplant is, zo zijn ze ongevoelig voor plantziektes en kunnen ze wel twee meter hoog worden. 
  Naar de Hortensia's >>

   
 2. Lavendel - Wil je dat jouw vrienden & familie jaloers worden op je kleurrijke en vrolijke tuin? Dan is de Lavendel de ideale keuze. De vaste Lavendel heeft namelijk een heerlijke geur & ziet er ook nog eens erg mooi uit in zijn blauw paarse jasje. Ook is het nog eens een winterharde en groenblijvende vaste plant, perfecter wordt het haast niet. Het enige wat gebeurt naarmate de wintertemperatuur doorkomt, is dat de plant zijn paarse kleur verliest. Dan houdt Lavendel grijsgroene bladeren over, maar hier geniet je dus ook het hele jaar door van. Wist je dat de Lavendel familie is van de populaire Heester?
  Naar de Lavendels >>

   
 3. Skimmia - Deze vaste plant wordt ook wel groenblijvende heester genoemd en ze zijn te koop in diverse kleuren en vormen. Deze unieke plant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Als je een Skimmia besluit te kopen, dan is het belangrijk om zowel een vrouwelijke als een mannelijke variant in de tuin te hebben. Waarom? Het is de enige manier om de vrouwenplanten bessen in het najaar te laten krijgen. Het is namelijk zo dat de mannelijke plant de vrouwelijke plant bevrucht. Verder is het belangrijk om te weten dat een Skimmia dol is op een schaduwrijke standplaats. Het is per Skimmia verschillende wanneer deze bloeien, maar het vindt altijd plaats tussen de maanden maart en juni. 

Vaste plant kopen in Roermond, Venlo of Heerlen