Vaste planten

Met vaste planten geniet je het hele jaar door van een gezellige & kleurrijke tuin! Wij hebben voor jou een top 3 mooie vaste tuinplanten samengesteld: Hortensia, Skimmia en de Lavendel. Of je nu op zoek bent naar schaduw planten, tuinplanten voor de border, voortuin of wil je ze in de zon plaatsen? Er is volop keuze, dus kom gezellig een kijkje nemen bijSTOX.

Plan jouw route

Wat zijn vaste planten?

Een vaste plant is simpelweg gezegd een wintervaste plant die de winterse kou in ons land overleven. Dit houdt in dat een vaste plant ieder jaar opnieuw terugkomt, steeds een beetje groter en sterker dan het jaar ervoor. De meeste vaste planten die je koopt, beginnen rond maart te bloeien en blijven daarna nog een hele lange tijd groen. Dus ook optimaal genieten van jouw tuinplanten in de herfst- & wintermaanden! Wist je dat er ook winterbloeiende vaste planten zijn? Deze vaste planten vormen zelfs in de wintermaanden bloemen. 

Winterbloeiende vaste plant kopen

 1. Chinese toverhazelaar (een struik die tijdens de wintermaanden bloeit met gele bloemen op kale takken)
 2. Druifstruik of mahoniestruik (een wintergroene struik die tijdens de wintermaanden bloeit met gele bloemaren)
 3. Forsythia intermedia 'Lynwood' (een struik die vanaf februari bloeit met een zee van gele bloemetjes)
 4. Skimmia (een struikje dat vanaf oktober knoppen krijgt waaruit rond het einde van de winter witte bloemen komen)
 5. Viburnum tinus (een wintergroene struik die in de winter met witte bloemschermen bloeit)

Vaste plant kopen in Roermond, Venlo of Heerlen

Vaste planten te koop in Roermond, Venlo en Heeren

Door al het aanbod van vaste planten, kan je het overzicht verliezen. bijSTOX heeft daarom voor jou een top 3 vaste planten gemaakt. Ga ook genieten van alle mooie kleuren in je tuin.

 1. Hortensia - Als je op zoek bent naar een prachtige plant die vrijwel in elke tuin past, dan is de populaire tuinplant: Hortensia de ideale keuze. Ook erg leuk om als cadeau te geven! Deze vaste tuinplant vindt zijn oorsprong uit Azië en Zuid-Amerika. Verder bloeit deze vaste plant al vanaf het begin van de lente tot in de nazomer. De Hortensia staat ook erom bekend dat het een erg sterke tuinplant is, zo zijn ze ongevoelig voor plantziektes en kunnen ze wel twee meter de lucht ingroeien! 
   
 2. Skimmia - Op nummer twee staat een andere erg mooie tuinplant, namelijk de Skimmia. Deze vaste plant wordt ook wel groenblijvende heester genoemd en ze zijn te koop in diverse kleuren en vormen. Deze unieke plant vindt zijn oorsprong in  Zuidoost-Azië. Als je een Skimmia besluit te kopen, dan is het belangrijk om zowel een vrouwelijke als een mannelijke variant in de tuin te hebben. Waarom denk je dan? Het is de enige manier om de vrouwenplanten bessen in het najaar te laten krijgen. Het is namelijk zo dat de mannelijke plant de vrouwelijke plant bevrucht. Verder is het belangrijk om te weten dat een Skimmia dol is op een schaduwrijke standplaats. Het is per Skimmia verschillende wanneer deze bloeien, maar het vindt altijd plaats tussen de maanden maart & juni. 
   
 3. Lavendel - Wil je dat jouw vrienden & familie jaloers worden op je kleurrijke en vrolijke tuin? Dan is de Lavendel de ideale keuze. Vaste plant Lavendel heeft namelijk een heerlijke geur & ziet er ook nog eens erg mooi uit in zijn blauw paarse jasje. Ook is het nog eens een winterharde en groenblijvende vaste plant, perfecter wordt het haast niet. Het enige wat gebeurt naarmate de wintertemperatuur doorkomt, is dat de plant zijn paarse kleur verliest. Dan houdt Lavendel grijsgroene bladeren over, maar hier geniet je dus ook het hele jaar door van. Wist je dat de Lavendel familie is van de populaire Heester? 

Vaste plant kopen in Roermond, Venlo of Heerlen

Vaste planten in de border 

Benieuwd welke van de opgenoemde vaste plantjes het best past bij jou én jouw tuin? Kom dan gezellig langs in Roermond, Venlo of Heerlen of neem contact met ons op. Ook voor eenjarige plantenvijverplantenkamerplantenbarbecues en tuinmeubelen ben je bij ons aan het goede adres. 

Bloembollen