Bolvormig

De bolvormige hortensia staat ook wel bekend als de boerenhortensia. De ‘Annabelle’ variant met de creme kleurige bloemen heeft deze soort zeer populair gemaakt bij het grote publiek. Naast de rijke bloei, is de veelzijdigheid ook de reden van de populariteit van deze plant. Zowel de volle zon als diepe schaduw zijn de juiste standplaats voor de bolvormige hortensia, dus siert deze vele tuinen met de uitbundige bloei. Je bent bijSTOX.nl aan het juiste adres voor de sierlijke bolhortensia, vers van de kweker!

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
  • Meer

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Hoe snoei en verzorg je de boerenhortensia?

De bolvormige hortensia kan in het voorjaar na de bloei gesnoeid worden. Als je van meerdere kleinere bloemen houdt, dan kun je het snoeien eventueel ook overslaan. Als de hortensia in de volle zon staat is voldoende water extra belangrijk om deze mooi en gezond te houden. 

Door de grote en soms wat zware bloemen kan het nodig zijn om de plant wat steun te geven, bijvoorbeeld in regenachtige periodes of wanneer het hard waait. Een plantsteun is dan vaak voldoende om de vrij dunne stelen steun te bieden. Een standplaats met beschutting kan hier ook een goede oplossing voor zijn, zodat de wind wat minder impact heeft. Als je een blauwe hortensia hebt kun je deze blauw houden door aluin aan de plant te geven.

Welke hortensiasoorten zijn bolvormig?

De volgende soorten van de hortensia kenmerken zich door de bolvormige bloem:

  • Hydrangea arborescens ‘Annabelle’
  • Hydrangea arborescens 'Invincible

De arborescens hortensia is zo’n bijzondere verschijning omdat deze naast de rijke bloei ook nog eens winterhard is. De weelderige witte bloemen sieren vele tuinen als een mooie en karakteristieke basis. De bolvormige bloemen steken mooi af bij het groene ovale blad en dat vormt een volle basis voor iedere tuin. 

Bolvormige hortensia online bestellen | bijSTOX.nl

Het verschil tussen de verschillende hortensia soorten

Houd er bij de keuze van een hortensia soort rekening mee dat naast de verschillende bloeivormen, de hoogte ook verschilt. Zo zijn er hortensia’s die tot 40 centimeter hoog worden, of maar liefst 2,5 meter. Dat kan veel verschil maken als het gaat om een variant die je in een pot wilt planten, of waar je juist overheen wilt kijken. De boerenhortensia is een variant die je kunt afknippen en drogen, zodat je er nog heel lang van kunt genieten. Dit doe je door ze ondersteboven op te hangen in een geventileerde ruimte. Daarnaast kan deze een prachtige decoratie vormen voor binnenshuis. 

Bolhortensia op pot of als haagplant

De boerenhortensia kan een volledige border sieren, als haag gebruikt worden en zelfs op pot worden geplant om het terras te sieren. De plant is winterhard, maar niet wintergroen. Dus als haagplant biedt deze in de winter geen volledige dekking. Na de winter groeit deze echter weer helemaal terug met een rijkelijke bloei. 

Bolvormige hortensia bestellen

Bestel de boerenhortensia gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl. Je vindt bij ons een ruim aanbod aan hortensia’s met onder andere schermvormige hortensia’s en pluimhortensia’s die wij vers van de kweker leveren. Binnen 5 dagen worden jouw nieuwe tuinplanten bezorgd en kun je aan de slag in de tuin om hier een mooie bloemenzee te creëren!