Snoeivormen

Til de tuin naar een hoger niveau met allerlei toffe tuinplanten in verschillende snoeivormen. Dat wordt nog eens een kunstzinnig plekje! Met planten in een bol, kubus, kegel of andere vorm voeg je een ware blikvanger toe aan je tuin. Ontdek op deze pagina ons assortiment planten in snoeivormen. De planten komen direct van de kweker en worden bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Gegarandeerde kwaliteit dus! Ontdek en bestel nu de planten online bijSTOX.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Kunstig gesnoeide planten voor de tuin

De meeste planten en struiken hebben baat bij regelmatig snoeien om ze gezond of in toom te houden, maar in deze categorie vind je planten waarbij de snoei juist het síerelement verhoogt. Het gaat dus om vaste planten en heesters die zijn gesnoeid in duidelijk gedefinieerde, vaak geometrische vormen zoals bollen, kegels, piramides en spiralen. De sierwaarde haalt de plant uit de geaccentueerde vorm. Maak dus van je tuin een kunstwerk met vormsnoei!

Structuur en architectonische flair

De ideale planten om deze driedimensionale objecten te maken zijn langzaam groeiend, winterhard en bestand tegen ziekten. Eeuwenlang zag je planten in verschillende snoeivormen rondom koninklijke paleizen en in klassieke, verfijnde tuinen, maar de laatste 15 jaar zijn de snoeivormen herontdekt voor de hedendaagse, moderne tuin. Het is immers een geweldige manier om strakke lijnen en architectonische flair toe te voegen aan een tuin. De verschillende snoeistijlen kunnen allerlei effecten hebben. Zo hebben geometrische vormen de neiging om een ​​sterk, structureel accent aan de tuin te geven, terwijl andere, meer organische vormen een humoristisch en informeel tintje als effect kunnen hebben. Hoe je de plant inzet, bepaal jezelf. Centreer bijvoorbeeld een zelfstandige blikvanger of kies voor een aantal bollen tegen een contrasterende achtergrond van minder gestructureerde beplanting.

Planten met snoeivorm kopen | bijSTOX

Planten in snoeivormen verzorgen

De meest gebruikte snoeivorm is een bol. Waarschijnlijk denk je meteen aan de traditionele buxusbol. Helaas wordt deze plant de laatste jaren volop geplaagd door de buxusschimmel en schaamteloze rupsen van de buxusmot. Er zijn gelukkig meer planten die geschikt zijn voor figuursnoei, waaronder groenblijvende planten zoals de taxus en hulst (Ilex). Als je wil dat de gesnoeide planten hun perfecte vorm behouden, moet je ze regelmatig snoeien. Volg met de schaar de vorm van de plant en haal uitstekende takjes weg. Doe dit tussen april en augustus, liefst wanneer het een beetje bewolkt is. Het is belangrijk om de eerste twee jaar na het planten grote snoeivorm-planten op zonnige en winderige plaatsen veel water te geven, met name in de zomer. Als de planten eenmaal aan hun plek zijn gewend, hebben ze veel minder water nodig.

Snoeien: hoe en waarom?
 

Vormsnoei planten kopen bijSTOX

Geef een extra dimensie aan de tuin door deze te verrijken met planten in allerlei vormen. Maak een haagje van bollen of creëer zelfs een wolk van planten. De mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben een ruim aanbod tuinplanten, zowel online als in de winkel. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Voor heesters en struiken in een bijzondere vorm, maar ook voor andere tuinplanten en kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres.