Moestuin

Op zoek naar moestuinplanten, zaden of kweekbak voor je moestuin? Een selectie uit ons volledige assortiment kun je nu ook online bestellen. BijSTOX.nl levert (bijna) alles wat je nodig hebt voor jouw moestuin. En dat doen we met onze eigen bezorgservice, in héél Limburg.

Kijk ook eens bij: Moestuinplanten | Moestuinzaden | Kweekbakken en potten

Toon filter Verberg filter

Filter

Zaaien om te oogsten

Naast zaden vind je bij ons in het seizoen natuurlijk ook allerlei verse kruidenplanten, tomatenplantjes, groenteplantjes en nog veel meer. 

 

 

Start jouw moestuin

Misschien heb je al een mooie moestuin in de tuin staan, maar misschien wil je er juist eentje starten? bijSTOX kan dit allemaal. In onze tuincentra en online, kun je alles vinden voor jouw prachtige moestuin. Hoe fijn is het nou, als je niet meer naar de supermarkt moet voor groenten en kruiden? Met een moestuin hoef je hier alleen maar even voor naar de tuin! Start jouw moestuin nu en je kunt hier voor lange tijd van genieten. Ben je bang dat het starten van een moestuin en deze onderhouden erg lastig is? Niet met alle benodigdheden die je kunt vinden bijSTOX! Wij zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van de moestuin. Voordat je met een moestuin kunt beginnen, zul je eerst een plekje in de tuin hiervoor vrij moeten maken. Hierbij moet je vooral opletten op het aantal zonuren, want bij de meeste groenten en kruiden geldt: hoe meer zon, hoe beter! 

 

Zaaikalender 

Zaaien zul je ieder jaar opnieuw moeten doen, of je nou een moestuin begint of deze al jaren in de tuin hebt staan. Zaaien is de eerste stap van een moestuin en het is dus belangrijk dat je dit goed en op het juiste moment doet. Zaaien is een precies werkje en het is belangrijk om te weten wanneer je welke soort groenten of kruiden moet zaaien. Om op het juiste moment de juiste zaadjes te zaaien, kun je gebruik maken van onze zaaikalender. In deze kalender vind je ook precies wanneer je jouw groenten en kruiden kunt oogsten. Is het al zomer of begin van het najaar? Ook dan kun je nog beginnen met zaaien! Bepaalde groenten zoals spinazie kun je in augustus en september nog zaaien en bij prei kun je dit zelfs doen tot en met oktober. Het is dus bijna nooit te laat om te beginnen met jouw moestuin. 

Download hier onze zaaikalender!

Voorzaaien

Wil je eerst even voorzaaien voordat je jouw plantjes in de moestuin zet? Dit doe je binnen in potjes of een bakje. Die zet je op de vensterbank of in een kasje. Waarom? Op deze manier geef je de plantjes genoeg licht, voeding en warmte om goed op te groeien zodat ze sterk en groot genoeg zijn om buiten te planten. Sommige zaden zoals tomaten, komkommers en courgettes hebben veel warmte nodig om te ontkiemen. En dat kun je dus het beste binnen doen. Op deze manier geef je ze een voorsprong. Zo kun jij voor de zomer al genieten val al die lekkere en gezonde vruchten. In onze zaaikalender kun je precies terugvinden wanneer je kunt gaan beginnen met voorzaaien. Augustus is de maand dat vrijwel iedere groente of kruid geoogst kan worden, maar hoe zorg je ervoor dat dit op de beste manier gebeurd? Met deze tuintips haal je het beste uit je moestuin.