Bodembedekkers & Vakbeplanting

Bodembedekkers zijn ideaal om jouw tuin eenvoudig om te toveren tot een groene oase. Ze groeien snel in de breedte en hebben binnen no-time een grote oppervlakte gevuld. Met vakbeplanting kan weer variatie in hoogte in de tuin worden aangebracht. Daarnaast is er een praktisch voordeel: onkruid krijgt bijna geen kans. Hieronder tref je ons veelzijdige online assortiment laaggroeiende  bodembedekkers en vakbeplanting aan. De planten komen direct van de kweker en worden bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl.

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Dikkemanskruid | KardinaalshoedKlimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
  • Meer

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 31 producten

Een groen tapijt met bodembedekkers en vakbeplanting

Een kale plek in de tuin is zonde! Waarom deze niet opvullen met passende bodembedekkend groen of vakvullende beplanting? Dat is niet alleen leuk voor het oog, want er zijn ook praktische voordelen.

  • Ze beschermen de grond tegen uitdroging;
  • Onkruid krijgt haast geen kans;
  • Op plaatsen waar niet veel gelopen wordt, zijn ze een goed alternatief voor graszoden.

Check voordat je planten gaat shoppen goed welke plek ze moeten bedekken. Hoeveel vierkante meter heb je nodig, wat is de grondsoort en hoe staat het met zon en schaduw? En wil je liever een winterharde en/of groenblijvende bodembedekker, of zoek je specifiek naar een bloeiende bodembedekker?

Is er een verschil tussen grondbedekkers en vakbeplanting?

Zoals gezegd zijn bodembedekkers laaggroeiende planten die zich snel in de breedte verspreiden. Ze vermeerderen zich door het maken van uitlopers. Dit groene tapijt heeft vaak weinig onderhoud nodig en is ook ideaal om onder heesters, struiken of bomen te planten. Ook kan de border ermee worden opgefleurd. Het woord ‘vakbeplanting’ zegt daarnaast eigenlijk al voldoende: met deze planten vul je een vak op. Waar bodembedekkers laag bij de grond blijven, is dat bij vakbeplanting niet altijd een vereiste. Wel is het doel hetzelfde: er moet een grote oppervlakte groen worden gekleurd door hun dichte groeiwijze.

 

Hoe plant ik mijn grondbedekkers of vakbeplanting?

Oersterke bodembedekking of vakbeplanting is perfect om een border mee te vergroenen. Maak eerst de grond vrij van onkruid en plant vervolgens de bodembedekkers in plantgaten die groot genoeg zijn voor de uitgespreide wortels. Het is echter niet nodig om je te beperken tot één soort. Plant lage bodembedekkende vaste planten aan de voorkant van de border en steeds wat hogere beplanting naar de achterzijde toe. Zo krijg je een speels en spannend effect.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de struik uiteindelijk wordt - mits je de plant niet snoeit.

Bodembedekkers en vakbeplanting kopen bijSTOX

Zin om je groene vingers aan het werk te zetten, maar ben je nog niet zeker welke plant het beste bij jouw tuin past? Weet je niet hoeveel planten je precies nodig hebt of ben je op zoek naar onderhoudstips? Met onze bodembedekker tips heb je binnen no-time een groen tapijt gecreëerd. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkende planten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Voor haagplanten, maar ook voor tuinplanten en kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres.