Vetmuur

Sagina subulata, oftewel vetmuur, is een inheems plantje met het uiterlijk van mos. Deze bodembedekker verschilt echter van mos door het zomerse tapijt van witte bloemetjes. Je kunt vetmuur nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Struikkamperfoelie | Goudaardbei | Dwergmispel | Dikkemanskruid | Kardinaalshoed | Klimop.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met vetmuur

Vetmuur, ook wel bekend als sterrenmos, is een kleine, maar bijzonder opvallende verschijning! Zijn bijnaam zegt genoeg: door de talrijke stervormige witte bloemen creëer je met de Sagina een oogverblindend groen tapijt dat doet denken aan mos. Het zal opvallen dat het tapijt eruit ziet als kleine kussens. De bloemen begin je rond mei te zien en bloeien vervolgens lang door. De bodembedekker blijft het gehele jaar door groen en is daarnaast winterhard. Je kunt af en toe per ongeluk een stapje op het vette tapijt zetten, maar de bodembedekker is in principe niet geschikt als vervanger voor het gazon. Wel kun je vetmuur tussen staptegels planten voor een unieke touch aan je tuin.

Kenmerken van Sagina

Je ziet de plant veel als rotsplantje in Japanse tuinen, omdat er natuurlijk met de witte bloemetjes een gevoel van serene rust wordt afgegeven. Vetmuur komt echter ook goed tot zijn recht in onze oer-Hollandse tuinen. De laagblijvende bodembedekker wordt meestal niet hoger dan 5 á 10 centimeter. De plant vindt zijn oorsprong in de vochtige Europese bossen. Je kunt wel raden dat de Sagina dus niet zo dol is op droogte.

Sagina kopen | bijSTOX.nl

Vetmuur planten en verzorgen

De Sagina subulata heeft nauwelijks onderhoud nodig. De plant houdt van een vochtige, waterdoorlatende bodem en staat het liefst in de zon of halfschaduw. Te felle zon en te donkere plekken moeten worden vermeden. Geef de plant voldoende water en twee keer per jaar wat mest. Een zanderige en humusrijke grond is de perfecte plek voor vetmuur.

Bodembedekkers planten


 

Sagina snoeien

Snoeien is in principe bij deze laagblijvende plant niet nodig. Door de plant wel regelmatig te scheuren, houd je de plant gezond en vitaal. Dit betekent dat je de plant uit de grond haalt, wortels uit elkaar trekt om zo twee of meerdere planten te verkrijgen. De jonge en gezonde plantdelen kan je vervolgens weer terug in de grond zetten.

Planten scheurenSterrenmos en andere bodembedekkers kopen bijSTOX

Een groen tapijt vol kleine, witte sterretjes; dat wil toch iedereen? Je fleurt met deze ster onder de bodembedekkers elke tuin binnen de kortste keren op. Lees meer over het aanplanten van bodembedekkers. bijSTOX vind je een groot assortiment bodembedekkers. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de Sagina ben je ook voor andere bodembedekkerstuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.