Tuinplant & Zorg

Op zoek naar tuinplanten? Een selectie uit ons volledige assortiment kun je nu ook online bestellen. BijSTOX.nl levert (bijna) alles wat je nodig hebt voor je tuin aan huis. En dat doen we met onze eigen bezorgservice, in héél Limburg.

Kijk ook eens bij: Vaste planten | Eénjarige planten | BodembedekkerSiergrassen | Sierheesters | Voeding en verzorging

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
  • Meer
  • Meer
  • Meer
  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 41 producten

Allerlei soorten tuinplanten

Voor een groot assortiment tuinplanten kun je terecht bij tuincentrum bijSTOX. Wij verkopen allerlei soorten. Er zit altijd wel een soort tussen die prachtig zal staan in jouw tuin. Je kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende tuinplanten:

Eenjarige planten verzorgen

Eenjarige planten zijn planten die, de naam zegt het al, na een jaar hun volledige levenscyclus hebben voltooid. Met de juiste verzorging bloeien deze planten nog langer en kun je hier dus nóg langer van genieten! Het enige wat 1-jarige planten veel nodig hebben is water. In hete zomers is dit al helemaal belangrijk! 

Tuinplanten-zorg-bijstox

Vaste planten verzorgen

Vaste planten kopen is zo gedaan, maar de verzorging kan nog wel eens veel tijd in beslag nemen. Met de juiste producten voor tuinplantenverzorging heb je echter jarenlang plezier van vaste planten in jouw tuin! Dit type plant kun je goed als basis gebruiken van je tuin. Deze basis kun je dan weer aanvullen met verschillende eenjarige planten. Op deze manier zorg je ervoor dat je tuin er ieder jaar weer anders uitziet. Er zijn veel verschillende soorten vaste planten voor in je tuin. Je kunt kiezen uit siergrassen, bodembedekkers en nog veel meer! De verzorging van vaste planten verschilt natuurlijk per plant, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn stuk voor stuk prachtig. Je kunt kiezen uit verschillende vroeg- of laatbloeiers, zo bloeit er altijd wat in je tuin. 

Vijverplanten verzorgen

Planten voor de vijver zorgen er mede voor dat het water schoon blijft. Je wilt natuurlijk wel dat deze planten dit blijven doen. Vijverplanten hoef je niet vaak te verzorgen, maar je moet er wel voor zorgen dat de groei van de planten niet uitloopt. Vijverplanten kunnen sterk groeien, maar door deze eens in de zoveel tijd te knippen voorkom je dit. In de winter zul je de tropische planten naar binnen moeten halen, anders overleven ze het niet. 

Zo plant je bloembollen en zaden

Bijna alle bloembollen voor in de tuin zijn gek op zon. Zet je ze op een zonnig plekje, dan zul je al snel zien dat ze nog beter gaan bloeien! Sommige bloembollen uit ons assortiment zijn niet winterhard, maar wil je toch proberen deze bloembollen de winter buiten te laten overleven? Bedek de bloembollen dan met een laagje stro. Op deze manier houd je de ergste kou bij de bloembollen weg. Over het algemeen kun je bloembollen het beste anderhalve maand voor de eerste nachtvorst planten. Dit verschilt per soort, lees dan ook altijd goed de bijbehorende informatie die je krijgt als u de bloembollen koopt.

In deze webshop bieden we een selectie van de mooiste buitenplanten aan. Voor ons meest complete aanbod tuinplanten en alles over de verzorging hiervan, nodigen we je uit ons tuincentrum in Heerlen, Roermond, Venlo of Maasbracht te bezoeken. Hopelijk tot ziens!