Japanse Hulst

De hulst is een wintergroene struik, die veel wordt gebruikt als haagplant in Nederland. Er zijn verschillende soorten hulstplanten die zeer populair zijn, die je in de webshop van bijSTOX.nl kunt vinden! Bestel de Japanse hulst gemakkelijk en snel online, voor een mooie dekkende haag in jouw tuin.

Toon filter Verberg filter

Filter

Hoe plant je een hulst haag?

Er zijn verschillende soorten hulstplanten die stekelige bladeren hebben, dus het is prettig om beschermende kleding te dragen, zoals handschoenen en lange mouwen. Vervolgens kun je als volgt aan de slag gaan:

  1. Als je de goede plek hebt uitgekozen voor de hulst, kun je beginnen met het verwijderen van onkruid in een omtrek van minimaal 50 centimeter in het gebied waar je de haag gaat planten.
  2. Vervolgens graaf je een geul of een aantal plantgaten. Om je te helpen om de haag recht te planten, kun je tussen 2 palen een lijn spannen. Op deze manier kun je bijhouden of je in een rechte lijn graaft. Houd een minimum breedte aan van 35 centimeter en een minimum diepte van 50 centimeter.
  3. Zorg ervoor dat er onderop de bodem losse aarde zit. Voor hulst is een zure grond het meest optimaal, dus eventueel kun je wat zure potgrond door de aarde op de bodem mengen.
  4. Nu kun je de hulstplanten in de grond zetten. Houd er rekening mee dat ze goed rechtop staan, om te voorkomen dat ze scheef gaan groeien.
  5. Dek de wortels goed af met aarde en zet de hulstplanten hier stevig mee vast. Druk aan het einde de aarde wat aan met de voet.
  6. Nu is het belangrijk om voldoende water te geven. Hoe groter de hulstplanten zijn bij het aanplanten, hoe meer water ze in het begin nodig hebben om te wortels goed te ontwikkelen.

Welke hulst planten zijn geschikt voor een haag?

Verschillende hulstplanten zijn zeer populair als haagplant, zoals:

  • Ilex aquifolium
  • Ilex crenata
  • Ilex meserveae ‘heckenpracht’

De hulst kenmerkt zich door de witte bloemen en rode bessen, waarmee deze een stevige haag vormt met voldoende privacy voor in de tuin.

Hulst | bijSTOX.nl

De Hulst snoeien en verzorgen

De hulst wordt gekenmerkt als een robuuste plant, die goed bestand is tegen ziektes en weersomstandigheden. Daarnaast is de hulst gemakkelijk te verzorgen, omdat de jaarlijkse groei zo’n 10 tot 20 centimeter bedraagt. Snoeien hoeft dus niet zo vaak en daarnaast zijn er weinig specifieke vereisten qua compost en voeding. Om de haag mooi strak te houden, kun je deze 2 keer per jaar snoeien tussen juni en oktober. Ook bij het snoeien geldt dat het belangrijk is om handschoenen te dragen, om je goed te beschermen voor de stekelige bladeren.

Japanse hulst bestellen bijSTOX.nl

Wil je gemakkelijk en snel een nieuwe haag online bestellen? Bekijk dan ook onze kant en klaar hagen in de webshop. We helpen je graag om een geschikte haag te vinden voor in jouw tuin! Naast haagplanten vind je uiteraard ook alle benodigdheden om goed voorbereid aan de slag te gaan met het planten en het onderhouden van jouw nieuwe gaan. Vind jouw tuinbenodigdheden online bijSTOX.nl!