Taxus

De taxus is onderhoudsvriendelijk en dankzij de wintergroene eigenschappen een ideale groene tuinafscheiding. Daarmee ben je namelijk het hele jaar voorzien van een mooie groene tuinafscheiding! Naast privacy en beschutting, zorgt dat ook voor een jaar lang kleur in de tuin. Bekijk hieronder het productoverzicht en vind verschillende taxussoorten online bijSTOX.nl!

Toon filter Verberg filter

Filter

Producthoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Welke taxus soorten zijn geschikt voor een taxushaag?

De taxus is erg populair, met verschillende soorten die uitstekend dienen als haagplant. In ons klimaat zijn de volgende taxus soorten het meest populair:

  • Taxus Baccata: kenmerkend zijn de donkergroene naalden en rode bessen in het najaar
  • Taxus ‘Media Hicksii’: vergelijkbaar met de Baccata, maar deze variant groeit langzamer en is minder geschikt voor een hoge haag.
  • Taxus ‘ Media Hillii’: deze variant komt overeen met de ‘Media Hicksii’, maar deze geeft geen rode bessen.
  • Een groot voordeel van de taxus is dat deze winterhard is. Zelfs tijdens de winter behoudt de taxus zijn naalden, waardoor je het hele jaar door een groene haag in de tuin hebt en de beschutting behouden blijft.

Het voorkomen en bestrijden van de taxuskever

De taxus geeft de tuin kleur, dus wanneer deze begint af te sterven dan wekt dat vaak zorgen. De taxuskever is hier vaak de aanstichter van. De larven eten dan stukken van de wortels van de plant en de kever zelf eet van het blad. Gelukkig kun je iets doen om de taxuskever te bestrijden, namelijk het inzetten van biologische bestrijding. Aaltjes zijn een manier van biologische bestrijding door middel van natuurlijke vijanden die de larven doden. Het beste moment om deze aaltjes in te zetten, is in de zomer wanneer de larven jong en kwetsbaar zijn.

Taxus haag bestellen | bijSTOX.nl

De taxus snoeien en onderhouden

De taxus kan zowel in de zon, als schaduw en halfschaduw staan. Dat maakt het een gemakkelijke haagplant voor verschillende plekken in de tuin. Wat echter wel van belang is, is de conditie van de bodem. De taxus geeft de voorkeur aan een humusrijke bodem die kalk en magnesium bevat. In periodes van extreme droogte is het raadzaam om de bodem vochtig te houden. Een snoeibeurt in mei of juni is voldoende om een strakke haag te behouden. Daarna kun je nog een grotere snoeibeurt doen in de winter, voor een gezonde en strakke haag.

Een Taxus Baccata kopen

Je vindt de Taxus bijSTOX.nl zowel op pot als wortelgoed. Met een plant op pot is er weinig kans op uitval en vormt deze vrijwel direct een dichte haag. Wortelgoed is lager in prijs, maar heeft ook wat meer tijd nodig om een dichte haag te vormen. Er is enige uitval mogelijk, in tegenstelling tot de haagplanten op pot.

Bestel jouw taxus online bijSTOX.nl

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met een nieuwe haag? Bestel dan gemakkelijk en snel jouw nieuwe taxushaag bijSTOX.nl! De planten uit onze webshop worden direct vanaf de kweker bij jou thuisbezorgd. Zo profiteer je van kwaliteit en kun je direct aan de slag gaan met het planten van jouw nieuwe haag!