Haagplanten

Als je kiest voor een tuinafscheiding met haagplanten, dan kies je voor de meest groene manier om meer privacy te creëren in de tuin. Je vormt een natuurlijke beschutting, creëert meer privacy en tegelijkertijd geniet je van een groene omgeving. Er zijn verschillende soorten en maten planten waarmee je een haag kunt maken. De keuze kan afhangen van de kleuren, de eventuele bloei, de volwassen hoogte, de groei snelheid en zaken zoals de standplaats en lichtbehoefte. In het onderstaande overzicht vind je veel verschillende soorten haagplanten in pot, met kluit, wortelgoed, of zelfs kant en klare hagen. Bekijk het volledige online aanbod en vind jouw nieuwe haag bijSTOX.nl!

 

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
  • Meer
  • Meer

Producthoogte

 - 
Wis selectie

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 48 producten

Hoe kies je de juiste haagplanten uit?

Haagplanten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Sommige haagplanten hebben een bloeiperiode, andere haagplanten hebben besjes, de ene haagplant groeit smal en hoog, de andere haagplant groeit snel de breedte in. Kortom; iedere haagplant is anders. Naast de uiterlijke verschillen, is er ook onderscheid in de voorkeuren van de plant als het gaat om de bodem en de standplaats. Dit zijn eigenschappen die je voor iedere haagplant kunt bekijken op de productpagina bij de product specificaties. Dit kan je helpen om de haagplanten te kiezen die passen bij de plek in de tuin die je ter beschikking hebt. Verder kun je ook nagaan wat jouw wensen precies zijn als het gaat om privacy. Wil je graag volledige beschutting? En tot welke hoogte komt de nieuwe haag bij voorkeur? Dankzij het productfilter in de webshop kun je het aanbod filteren op jouw wensen, zodat je de juiste haagplanten vindt die passen bij jouw tuin. 

Wat is het verschil tussen haagplanten in pot, met kluit of wortelgoed?

 

 

Verschillende soorten haagplanten

Je kunt qua verschillende soorten haagplanten denken aan: 

Vaak is het zo dat haagplanten in een pot het hele jaar door geplant kunnen worden. Voor wortelgoed en haagplanten met kluit geldt dat deze het beste tussen oktober en april geplant kunnen worden. 

Haagplanten bestellen bijSTOX.nl

Tips voor het onderhouden van de haag

Na het planten van de haag, heeft deze zo nu en dan wat verzorging en aandacht nodig. De precieze tips voor wat betreft het snoeien en het gezond houden van de bodem worden voor iedere plant aangegeven op de productpagina. Over het algemeen komt dit neer op het snoeien van de haag, waarbij de timing en de hoeveelheid van het snoeien verschillen afhankelijk van de soort. Ook de gezondheid van de bodem en de specifieke wensen als het gaat om drainage en eventuele voeding zijn voor verschillende haagplanten anders. Voor iedere plantsoort geven we plant specifieke tips op de productpagina, zodat je goed voorbereid bent als je de nieuwe haagplanten aanschaft!

3 tips voor het verzorgen van je haagplanten

 

 

Hagen bestellen bijSTOX.nl

Wil je graag meteen aan de slag met jouw nieuwe haag? Bekijk dan ook ons aanbod met kant en klaar hagen. Dit zijn hagen die al volgroeid zijn, zodat je meteen profiteert van meer privacy in de tuin en een levendige en natuurlijke uitstraling. Voor alle haagplanten geldt dat deze direct van de kweker bij jou thuis worden geleverd door bijSTOX.nl.

Welke haag moet ik bestellen?