Coniferen

Het is een van de meest populaire planten voor een groene tuinafscheiding: de coniferen haag. En terecht, want de conifeer blijft het hele jaar groen en geeft naast de privacy ook meteen veel groen in de tuin. Een haag geeft immers een speelse en levendige uitstraling aan de tuin. Er zijn verschillende soorten coniferen waar je uit kunt kiezen om zelf een coniferenhaag te planten. bijSTOX.nl vind je een compleet aanbod aan verschillende soorten coniferen, direct van de kweker bij jou thuisbezorgd.

Toon filter Verberg filter

Filter

Producthoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Een conifeer in pot, met kluit, of wortels: wat is het verschil?

Als je nieuwe coniferen gaat bestellen kom je verschillende termen tegen. Zo zijn er coniferen in pot, coniferen met kluit en coniferen met de blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd. De verschillen kenmerken zich als volgt:

  • Coniferen in pot: hierbij heb je vrijwel direct een dichte haag, met weinig kans op uitval. Deze kunnen het hele jaar door geplant worden. De prijs ligt iets hoger dan bij andere soorten.
  • Coniferen met kluit: hierbij heb je na circa 2 jaar een dichte haag, maar is er ook meer kans op uitval. Hierdoor kun je het beste 5% meer bestellen dan oorspronkelijk berekend is. De beste planttijd voor coniferen met kluit is tussen oktober en april, afhankelijk van het weer en de vorst.
  • Coniferen met de blote wortel (wortelgoed): deze coniferen zijn lager in prijs en je hebt hierbij na circa 2 jaar een dichte haag. Enige uitval is mogelijk, waardoor we aanraden om gemiddeld 10% meer te bestellen dan nodig. De beste planttijd is tussen september en april, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Welke soorten haagconiferen zijn er?

Veel soorten van de conifeer vormen groenblijvende hagen. Bekende en populaire soorten zijn bijvoorbeeld:

De verschillende soorten coniferen hebben hun eigen kenmerken en bijzonderheden. Je vindt in onze webshop bij alle verschillende soorten een overzicht met specificaties waardoor je de verschillen kunt bekijken en op basis daarvan de juiste conifeer kunt uitkiezen.

Coniferen bestellen | bijSTOX.nl

Hoe plant je een coniferenhaag?

Coniferen zijn niet perse lastig om te planten, maar het is wel belangrijk om altijd te kijken naar de specifieke beschrijving van de plant. Bij het planten is het in ieder geval belangrijk om te kijken naar de juiste planttijd. Dit hangt met name af van het feit dat je de plant in een pot, met wortels, of met een kluit kunt kopen. Daarnaast is de standplaats uiteraard van belang. Je kiest hiervoor het beste een standplaats in de zon of halfschaduw, met een vocht doorlatende grond. Een belangrijke stap voor het planten, is het draineren van de grond. Een te vochtige grond kan namelijk zorgen voor wortelrot, wat schade geeft aan de haag.

Online coniferen kopen bijSTOX.nl

Voor een nieuwe haag vind je bijSTOX.nl een divers aanbod aan haagplanten zoals coniferen. Bij de verschillende planten in onze webshop vind je een uitleg van het aantal centimeters dat de plant groeit per jaar. Daarnaast kun je de grootte van de conifeer zien in centimeters, zoals deze op het moment van aankoop is. De eindhoogte wordt ook altijd weergegeven in de product specificaties, zodat je op basis daarvan de juiste conifeer kunt uitkiezen voor in jouw tuin.