Levensboom Smaragd

Wie wil er nu geen levensboom in de tuin? De Westerse levensboom 'Smaragd' is de ideale haagplant, onder andere vanwege zijn prachtige smaragdgroene kleur. De levensboom, ook wel bekend als Thuja occidentalis, is daarnaast winterhard en wintergroen. Hij groeit relatief langzaam en is compact, en dus de perfecte haagplant voor jouw tuin! Bestel ‘m online, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl.

Of ga direct naar: Laurieren | KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar HagenTaxus | Liguster | Meidoorn | Grond en bodem

Toon filter Verberg filter

Filter

Producthoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met een Westerse levensboom ‘Smaragd’

Deze smal opgaande haagplant zorgt het hele jaar door voor een levendige en natuurlijke uitstraling, én voor beschutting. De smaragdgroene schubben behouden het hele jaar door hun kleur en de herfstvruchten met zaadjes, ook wel kegels genoemd, zijn echte blikvangers. De haagplant groeit meestal vanuit één punt in meerdere stammen, waardoor hij snel vol en compact oogt. Daardoor beschermt deze levensboom niet alleen tegen wind of nieuwsgierige buren, maar ook vogels en insecten worden blij van zo'n beschut plekje. Deze Westerse levensboom is zeer makkelijk te onderhouden en vraagt weinig van zijn eigenaar. Dat maakt ‘m zo populair!

Kenmerken van de Thuja occidentalis ‘Smaragd’

Een opvallend kenmerk van deze Thuja is de compacte, maar relatief langzame groei. Waar andere coniferen binnen no-time tot grote hoogte stijgen, doet de ‘Smaragd’ het net even wat rustiger aan. Het is dus de perfecte tuingenoot wanneer snoeien niet je favoriete hobby is. Je geeft met deze haagplant direct een groen effect aan jouw tuin, wat ‘m een ideale erfafscheider maakt. Door zijn compacte groei is ‘ie namelijk vrij snel zichtdicht en lekker vol. Dit komt ook door de stand van de schubben: deze staan namelijk niet allemaal horizontaal of verticaal, maar ook gedraaid ten opzichte van elkaar. Dat is anders dan bij de Thuja occidentalis ‘Brabant’, waar deze draaiende schubben niet te zien zijn. Daarnaast zijn deze planten ijzersterk en passen ze goed bij verschillende tuinontwerpen.

Leuk feitje: in de 16e eeuw werd ontdekt dat oliën uit deze plant verwerkt konden worden in een medicijn tegen scheurbuik. Daarom heeft deze conifeer de bijnaam ‘levensboom’ gekregen.

Levensboom Smaragd kopen | bijSTOX

Westerse levensboom planten

De haagplant is erg makkelijk qua standplaats. Zon of schaduw, het maakt ‘m eigenlijk niet zo gek veel uit, zolang deze maar niet hele dagen in het donker staat. Ook qua bodem is de Thuja occidentalis niet veeleisend, maar zure en waterdoorlatende grond is favoriet. Het meest belangrijke is dat de plant niet van te droge of te natte voeten houdt. Zorg er bij wat droge grond in ieder geval voor dat de plant genoeg water krijgt. Verder is de Thuja, net als alle andere coniferen, zeer sterk en kan deze tegen een stootje. Plant ‘m bij voorkeur niet wanneer het ijzig koud is. Verder kan je de levensboom planten wanneer jij wil. Het is aan te raden de wortels eerst even nat te maken voordat de planten de grond in gaan.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de haag uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

Thuja occidentalis ‘Smaragd’ snoeien

Snoei wordt bijzonder goed verdragen door deze conifeer. Het is vanwege de zachte schubben ook nog eens bijzonder eenvoudig om deze haag terug te snoeien. Het jaarlijks snoeien van de levensboom is belangrijk als je wilt dat hij zijn vorm houdt, maar je zal er vanwege de langzame groei geen dagtaak aan hebben. Let er bij de snoeibeurt wel op dat je niet terugsnoeit in oud hout. De takken van de levensboom ‘Smaragd’ zullen na een snoeibeurt immers niet meer uitlopen: door de snoei wordt de groei van de bladschubben geremd. Hierna kan de plant nieuwe scheuten aanmaken. Het is daarom aan te raden de haag min of meer te ‘scheren’ in plaats flink te snoeien. Doe dit bij voorkeur niet in de koudere maanden van het jaar, maar eerder tussen mei en september.

Bekijk ook de Westerse levensboom 'Brabant'Westerse levensboom kopen

Zie je deze haagplant al helemaal shinen in jouw tuin? Je koopt de Westerse levensboom ‘Smaragd’ uiteraard bijSTOX! Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de Westerse levensboom ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.