Levensboom Brabant

Dat klinkt toch prachtig, een levensboom? De Westerse levensboom 'Brabant' is een ideale conifeer om een haag mee te maken. De levensboom, ook wel bekend als Thuja occidentalis, is winterhard en wintergroen. Hij groeit snel, is compact, en is dus de perfecte haagplant voor jouw tuin! Bestel ‘m online, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Laurieren | KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar HagenTaxus | Liguster | Meidoorn | Grond en bodem

Toon filter Verberg filter

Filter

Producthoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Richt jouw tuin groen in met een Westerse levensboom ‘Brabant’

De kegelvormige haagplant met dichte kroon zorgt het hele jaar door voor een levendige en natuurlijke uitstraling, én voor beschutting. De groene schubben en de herfstvruchten, ook wel kegels genoemd, zijn echte blikvangers. De haagplant groeit meestal vanuit één punt in meerdere stammen, waardoor hij snel vol en compact oogt. Daardoor beschermt deze levensboom niet alleen tegen wind of nieuwsgierige buren, maar ook vogels en insecten worden blij van zo'n beschut plekje. Waarom de Westerse levensboom zo populair is? Hij is zeer makkelijk te onderhouden en vraagt weinig van zijn eigenaar.

Bekijk ook de Westerse levensboom 'Smaragd'
 

Kenmerken van de Thuja occidentalis

Een opvallend kenmerk van de Thuja is de compacte en snelle groei: er komt elk jaar wel zo’n 20 tot 40 centimeter bij. Je geeft met deze haagplant dus in no-time een groen effect aan jouw tuin, wat ‘m een ideale erfafscheider maakt. Het feit dat het loof in de winter niet verkleurt en weinig eist qua onderhoud maakt ‘m ook behoorlijk populair. Daarnaast zijn ze ijzersterk en passen ze goed bij verschillende tuinontwerpen.

Leuk feitje: in de 16e eeuw werd ontdekt dat oliën uit deze plant verwerkt konden worden in een medicijn tegen scheurbuik. Daarom heeft deze conifeer de bijnaam ‘levensboom’ gekregen.

Levensboom kopen | bijSTOX

Westerse levensboom planten

De haagplant is erg makkelijk qua standplaats. Zon of schaduw, het maakt ‘m eigenlijk niet zo gek veel uit. Ook qua bodem is de Thuja occidentalis niet veeleisend, maar zure en waterdoorlatende grond is favoriet. Het meest belangrijke is dat de plant niet van droge voeten houdt. Zorg er bij wat droge grond in ieder geval voor dat de plant genoeg water krijgt. Verder is de Thuja, net als alle andere coniferen, zeer sterk en kan deze tegen een stootje. Plant ‘m bij voorkeur niet wanneer het ijzig koud is. Verder kan je de levensboom planten wanneer jij wil. Het is aan te raden de wortels eerst even nat te maken voordat de planten de grond in gaan.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de haag uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

Thuja occidentalis ‘Brabant’ snoeien

Snoei wordt bijzonder goed verdragen door deze conifeer. Het jaarlijks snoeien van de levensboom is belangrijk als je wil dat hij zijn vorm houdt. Hij is immers een snelle groeier. Let er bij de snoeibeurt wel op dat je niet terugsnoeit in oud hout. De takken van de Brabantse levensboom zullen na een snoeibeurt immers niet meer uitlopen: door de snoei wordt de groei van de bladschubben geremd. Hierna kan de plant nieuwe scheuten aanmaken. Het is daarom aan te raden de haag min of meer te ‘scheren’ in plaats flink te snoeien.

Meer over de levensboomWesterse levensboom kopen

Je koopt de Westerse levensboom ‘Brabant’ uiteraard bijSTOX! Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de Westerse levensboom ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.