Leylandii

Cupressocyparis leylandii, ook wel bekend als de leylandii conifeer, is een populaire keuze voor haagplanten vanwege de  snelle groei en zijn vermogen om een natuurlijke afscheiding te vormen en de tuin van privacy te voorzien. Deze coniferen hebben glanzend, donkergroen blad dat aan de bovenkant van de takken staat. Cupressocyparis leylandii produceren kleine, witte bloemen in de lente en kleine, bruine zaden in de herfst. Een coniferen haag is terecht een hele populaire keuze, omdat je het hele jaar bent voorzien van een groene tuinafscheiding.

Toon filter Verberg filter

Filter

Hoe verzorg je de leylandii conifeer?

De leylandii conifeer groeit erg snel en kan wel zo’n 40 meter hoog worden. Daarom is het belangrijk om de juiste plant afstand te kiezen, als je voor deze haagplant kiest. De Cupressocyparis leylandii is winterhard en komt goed tot zijn recht in een standplaats met volle zon of halfschaduw. De plant geeft voorkeur aan een standplaats met volle zon of licht schaduw. De grondsoort is bij voorkeur vochtig, goed doorlatend en niet té alkalisch. Hoewel we de conifeer vaak kennen als haagplant, kan deze ook solitair geplant worden. Hoewel deze conifeer gemakkelijk in het onderhoud is, is deze wel gevoelig voor plagen en ziekten. Het is belangrijk om dit regelmatig te controleren en indien nodig te behandelen. 

Leylandii coniferen bijSTOX

Wanneer snoei je de leylandii conifeer?

Aangezien de leylandii een van de snelst groeiende haagplanten is, is het belangrijk om deze op tijd te snoeien. Daarnaast is de leylandii een schubconifeer, wat betekent dat deze geen nieuwe scheuten meer produceren op oud hout. In een kleine tuin zal het al snel nodig zijn om met regelmaat te snoeien, zodat je de groei in toom kunt houden. Dit draagt in ieder geval bij aan een dichtere haag en daardoor meer beschutting. Gedurende het jaar zijn er 2 essentiele momenten om de leylandii te snoeien, deze hangen samen met de groeispurten van de planten. De eerste groeispurt is in juni en de tweede vindt plaats in augustus. Voor deze periodes kun je de planten stevig terugsnoeien. Door dit voor de groeispurt te doen kunnen de planten goed herstellen. In een grotere tuin, met relatief veel ruimte, kunnen deze 2 snoeibeurten voldoende zijn. Bij een kleinere tuin, zullen er naast deze 2 snoeibeurten meer momenten nodig zijn. Als je 3 á 4 snoeibeurten per jaar aanhoudt, dan kun je het beste vaste tussenpozen aanhouden, zodat de plant even veel hersteltijd heeft. Houd rekening met het verbrandingsrisico, door altijd op een bewolkte dag te snoeien. In het ideale geval snoei je na een regenbui, zodat het snoeigereedschap makkelijker door de takken heen komt. Dat is gemakkelijker én veroorzaakt minder snoeiwonden. 

Bestel de leylandii conifeer online bijSTOX.nl!

De leylandii conifeer is een ideale haagplant die de tuin snel van veel privacy voorziet. Het is een van de snelst groeiende haagplanten en dankzij het wintergroene karakter geeft deze het hele jaar lang beschutting in de tuin. Je bestelt de leylandii conifeer eenvoudig online bijSTOX.nl, dan bezorgen wij deze vers van de kweker bij jou thuis! Naast de leylandii hebben wij verschillende andere coniferen, die je in onze webshop kunt vinden.