Laurieren

Omdat de laurier een wintergroene struik is, wordt deze veelal geplant om een laurierhaag te vormen. De laurierkers groeit snel, is wintergroen, geeft direct een groter groen oppervlak in de tuin én zorgt daarnaast voor meer privacy. Omdat de laurier snel groeit, vormt deze al snel een dichte haag. Er zijn verschillende soorten van de laurierkers die uitstekend geschikt zijn voor een mooie haag, die vind je allemaal bijSTOX.nl. Bekijk hieronder het product overzicht in onze webshop!

Toon filter Verberg filter

Filter

Producthoogte

 - 
Wis selectie

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 14 producten

Welke soorten laurierkers zijn geschikt voor de laurierhaag?

Er zijn verschillende soorten van de laurierkers die ideaal zijn om een mooie en dichte haag te vormen in de tuin. Zo kun je denken aan:

Laurierkers haag: hoe kies je de juiste soort?

De laurierkers is zeer veelzijdig. Er zijn verschillende soorten van de plant, met hun eigen unieke kenmerken. Zo zijn er soorten van de laurierkers die opgaand groeien, wat ideaal is voor een smallere hagen, maar er zijn ook varianten die meer in de breedte groeien. De specifieke eigenschappen en eventuele bloei (zoals bij de Portugese laurier) vind je in de product specificaties van iedere plantsoort. Zo kun je de juiste afweging maken op basis van de grondsoort, de uitstraling, de dichtheid en de volwassen grootte van de plant. De afwegingen voor de grootte, de nodige verzorging en de dichtheid kun je meenemen in jouw persoonlijke voorkeur. De behoefte van de plant qua standplaats en bodem kun je hier vervolgens op aan laten sluiten zodat de haag goed kan groeien. Als je hier vragen over hebt kun je uiteraard ook contact met ons opnemen, dan helpen we je graag.

Laurierhaag online bestellen | bijSTOX.nl

Tips voor het planten van de laurierhaag

Als je ervoor hebt gekozen om een laurier op pot te bestellen, dan kun je deze het hele jaar door planten. De laurier met kluit kan het beste tussen september en mei geplant worden. De kluit hoeft slechts een paar centimeters onder de grond te worden gegraven, met voldoende aanplantgrond om de groei te stimuleren. De afstand die je hierbij aanhoudt hangt af van de grootte van de plant op het moment dat je deze gaat planten, de uiteindelijke grootte én de gewenste dichtheid. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze kant en klaar hagen.

Laurierkers of laurierstruik onderhouden

De meeste lauriersoorten groeien erg snel, dus raden wij aan om deze minimaal 2 keer per jaar te snoeien. Het beste moment om dit te doen is in het midden van de zomer, of aan het einde van de zomer. De wensen voor de standplaats kunnen voor de verschillende soorten enigszins verschillen, dus om de juiste laurier te vinden voor de standplaats die je in jouw tuin beschikbaar hebt kun je de specificaties per plantsoort bekijken. Ook de eventuele richtlijnen voor het geven van plantenvoeding kan per plant verschillen.

Bestel jouw laurierhaag online bijSTOX.nl

Wil je snel aan de slag met een nieuwe laurierhaag in de tuin? Bestel dan gemakkelijk en snel jouw nieuwe planten bijSTOX.nl. Je vindt bij ons een kwalitatief aanbod aan tuinplanten, vers van de kweker. Wij zorgen ervoor dat jouw planten snel en veilig bij je thuis worden bezorgd.